Nabijweekend

30 Nov -1

Nabijweekenden 2020 

Wie de nabijweekenden wat gevolgd heeft, weet dat vorig jaar Piet Luinstra, de man van Gery Luinstra is overleden. Dit heeft tot gevolg dat Gery haar B&B heeft verkocht en per 1 februari op Urk is gaan wonen. 

Gery kan niet alleen Lely van Sharon blijven runnen. Deze accommodatie wordt begin volgend jaar verkocht. Dat betekent concreet voor ons dat we voor de nabijweekenden uit moeten zien naar een andere locatie of zouden moeten stoppen. 

Nu hebben we een mooie en voor ons werk en doel zeer geschikte groepslocatie gevonden in onze omgeving. Als team willen we alle vijf en ook onze vrijwilligers die verder meewerken, graag nog een poosje doorgaan met dit bijzondere werk dat we mogen doen onder Gods kinderen. Vermoeiden tot rust brengen, eenzamen verwarmen en vooral tijd en aandacht geven waar het vaak zo nodig is.

Hoewel de accommodatie echt vooruit gaat, met een mooie grote aparte keuken, veel privacy in en om de locatie en gelegen aan een prachtig groot meer, is er wel een flinke hobbel: de prijs ligt vele malen hoger dan bij Lely van Sharon. Piet en Gery hebben tegen kostprijs en misschien zelfs nog lager hun accommodatie voor dit werk gegeven. Maar nu moeten we iets huren dat geschikt is.

Toch, geloven we dat we voor dit unieke stukje werk van God mogen vertrouwen dat het goed gaat komen. We zullen de prijs iets omhoog laten gaan, maar een deel van de kostprijs voor dit weekend willen we graag door donaties en sponsering bij elkaar zien te krijgen. Sterke schouders dragen meer dan smalle schouders, en ieder lette niet alleen op zijn eigen belang. 

De weekenden staan nu al vast: 15 mei tot 17 mei 2020  en van 18 sept. tot 20 sept. 

Groepsaccommodatie 't Eenerveld, voor wie meer even wil zien: http://www.eenerveld.nl/

Wat is een Nabijweekend?  

We zijn samen letterlijk bijna 48 uur lang dichtbij en in de tegenwoordigheid van onze Heer. Nabijheid staat centraal. Nabij onze Heer, nabij Zijn Woord, nabij je eigen hart, en nabij elkaar. 

We hebben ons programma zo samengesteld dat allerlei aspecten van deze 'Nabijheid' aandacht krijgen. Er is rust, ontspanning en een verzorgd programma waar we samen in optrekken. We weten ons in dit alles diep afhankelijk van Gods leiding en Zijn aanwezigheid. 

We zien je als onze gast, en willen graag dat je je te thuis voelt.  
Daarom is je bed al opgemaakt, wordt er heerlijk voor je gekookt. Je bent met ons in een eenvoudig maar knus onderkomen, ergens midden op het noordelijke platteland. We kijken uit over een mooi groot meer. Aan deze waterkant kun je heerlijk van de ondergaande zon genieten of een gesprek hebben. 

Er is een grote tuin, alle ruimte om heerlijk in bossen en heidevelden te wandelen, of te dommelen in de zon. Je kunt je uitleven in het samen zingen, of tijdens een creatieve workshop.

Boven dit alles willen we graag dat je je thuis voelt en welkom, want we geloven dat juist dan God alle kans en ruimte krijgt om met ons samen te zijn en onder ons te werken met zijn Heilige Geest. Als we onszelf mogen zijn, als er ontspanning komt, als we zijn in een klimaat van liefde en acceptatie, dan komen we open voor Gods werk. In deze intieme en betrouwbare nabijheid kan ook alles besproken worden dat aandacht en zorg verdiend. Nabijheid heeft altijd een positief verkwikkend resultaat. Daar bidden we voor en hier gaan we voor. 

We willen het weekend toegankelijk houden voor iedereen, daarom houden we bewust de prijs laag. De werkelijk kosten voor dit weekend komen zijn voor de huur van deze accommodatie. Per persoon kost dit weekend all inn: €160,00  Wij willen bewust kiezen voor een lager bedrag, in de hoop dat dit werk specifiek gesteund gaat worden door broers en zussen (kerken misschien) die middels een donatie ons willen helpen om die extra meerprijs op onze weekenden niet te verhalen op onze gasten. We willen dit zo graag toegankelijk houden voor iedereen.

De prijs zal gaan uitkomen tussen € 95,00 euro en € 115,00 euro als je graag een eenpersoons kamer wilt.    

Start: Welkom vanaf 16.00 uur - 17.00 uur (koffie en thee staat klaar), we starten met een warme avondmaaltijd. We eindigen op zondagmiddag rond 16.00 uur. 

Tips:

De nabijweekenden zijn een initiatief van Stichting Bemoedigingssite. Het dient geen enkel commercieel doel. Houd daar rekening mee. Je wordt ontvangen door een team van vrijwilligers die zich allemaal van harte voor je inzetten, omdat ze de rijke waarde van deze weekenden zien. 

Keer op keer ervaren we dat God ons overlaadt met zijn gunstbewijzen.

Het is zo waar: Waar liefde woont, gebiedt de Heer zijn zegen. Kom dat zelf ervaren! Rijk is nabijheid als geloof, hoop en liefde hand in hand gaan en ons omringen. 

Is een Nabijweekend ook iets voor jou, noteer dan onze data en geef je ongeveer twee maand (opening aanmelden) van te voren op. Het zal je zeker goed doen! 

namens het Nabij-team, Atty, Bea, Gery, Gerlinde en Gerry 


   

Buddy aanvragen

Zit je met geloofsvragen? Ga je door een moeilijke periode? We hebben een aantal toegewijde en gelovige buddy's, die van harte (digitaal) een poosje met je meelopen.

Gebedswerk

Bidden helpt! Heb jij gebed nodig, wij bidden graag voor je. Dit gebedswerk wordt met zorg, vertrouwelijkheid, en in alle rust voor Gods aangezicht gedaan.

Eva 2.0

God neemt vrouwen serieus. Hij rust ons toe tot onbelemmerde dienst in Zijn Koninkrijk. Laat je in 10 avonden onderdompelen in zoveel bijbels houvast dat jou vrijzet en zegent om je Heer te dienen bij welke taak dan ook!

Bemoedigend onderweg met Jezus (40 dagen serie)

Volg via Facebook onze prachtige 40 dagen serie!