Door een renovatie gaan (3)

Gerry Velema
folder_openMens
visibility0 share0
04 Sep 2018

24 augustus 2018

Verborgen gebreken komen aan het licht!

We wisten het eigenlijk wel: het zat niet goed achter die kast. Er was lekkage geweest en dat was deels verholpen, maar we hadden onvoldoende aandacht gegeven aan de muur die ook te lijden had gehad van de lekkage. Het is een nalatigheid die niet erg in het oog springt en je daarom zo onaangenaam kan verrassen. 

Toen eenmaal de kast van de wand af was, zagen we wat we niet hebben willen zien. Achteraf is het makkelijk praten dat we het nooit zo ver hadden moeten laten komen. Dat we eerder voor die wand hadden moeten zorgen. Dat die wand ook onderdeel was van onze kamer, ook al viel hij minder in het oog vanwege de kast die er voor stond. 

Vergeten leed, over het hoofd geziene schade. 

Wat zijn dit dingen die vaak voorkomen in een mensenbestaan. De drang naar geluk en alles moet leuk zijn, plakt veel ogen dicht voor het verdriet in levens van mensen. Met name kinderleed wordt nog al eens over het hoofd gezien. Soms lijden mensen tot in hun hoge ouderdom aan de schade van verborgen leed, dat nooit is opgemerkt of aandacht heeft gekregen. Er is nooit gewerkt aan herstel. Vergeten en achteloos genegeerd, omdat het aandacht geven aan dit leed toevallig allerlei mensen niet goed uitkwam. 

Kinderen die opgroeien in de schaduw van iemand anders, bijvoorbeeld. Schaduwmensen, altijd staat een belangrijke kast precies voor hen. Alles wat de muur kan tonen aan kracht, maar ook aan zwakte, zoals die lekkage die de hele pleisterlaag kan vernielen, wordt niet gezien. De kast staat er voor. iemand anders lijkt alle aandacht naar zich toe trekken. Ouders die zo vervuld zijn van zichzelf, broer met bijvoorbeeld door moeilijk opvoedbaar gedrag, of een zus die door super talentvol blijkt te zijn. Er is ziekte in het gezin, of carrière als bijzondere sportprestaties. Wat het ook is: er staat Iemand anders  steeds voor jou en jij wordt niet gezien, gehoord en er wordt hierdoor te weinig voor je gezorgd. 

Door de renovatie gaan: deze onverwachte tegenvaller had veel eerder onze aandacht nodig. En terwijl ik de situatie probeer te overzien, kijk ik ook eens naar binnen? Zijn er in me ook mooie kasten die veel aandacht ontvangen en er voor zorgen dat ik andere belangrijke onderdelen van mijn bestaan te weinig aandacht geef?

Zou God soms ook in mijn ziel aan het schuiven gaan: weg eens even met die mooie spelletjeskast... Ik moet die constructie van de dragende muur er achter bekijken? God, de grote Restaurateur, die van de meest bizarre en uitgeleefde woning, nog een thuis kan maken! Een Restaurateur van mensen, met aandacht voor detail!

Heel wat lekkage en vochtprobleem zijn gevolg van tranen die niet gedroogd worden. Verschimmeld leed. Hoe lang zit het daar nu al? Verborgen tranen, schuil gehouden door een mooie kastenwand. Langdurig verdriet dat iets doet met die krachtige draagmuur in je leven. God schuift de kast weg, Hij pakt het echte probleem aan. Ik zie jouw verdriet! Er is een lekkage. Waar komt dat vocht toch vandaan? Waar zit de lek? Die gaat Hij zoeken en herstellen. Grondig herstellen. 

Mijn draagkracht Heer? Gaat U daar aandacht aan geven? 

Lees Jesaja 54 maar eens: 11 tot en met 15  God renoveert ons, juist om ons krachtig, sterk en vol leven te maken! 

Gerry 


 


Bekijk ook eens een bemoediging

Spreek de mens aan!
13-10-2016 visibility1080 share38
Biddende grootouders!
11-07-2014 visibility117 share0
Vrijwilligersdag Barneveld
13-10-2012 visibility104 share0
Bruiloftsfeest!
30-03-2012 visibility113 share0
foto Kaartenset Mix

€ 2,00

Kaartenset Mix
Kaartenset

Kaartenset Mix

Wij bidden voor elkaar

18 Jan 2019

Wij zoeken bidders die thuis mee willen bidden voor specifieke en persoonlijke noden van mensen die bij ons aankloppen.