Wie is Ina Veenemans?

Gerry Velema
folder_openMens
visibility0 share0
26 Jul 2019

Ina Veenemans gaf me jaren geleden, toen ik op het punt stond te verhuizen naar een heel andere plaats, (uit Zutphen naar Roden, 1995) een tekst mee die me enorm raakte en bemoedigde: Psalm 101: 6:

Mijn ogen zijn gericht op de trouwe mensen in het land,

opdat zij bij Mij zullen zitten.

Wie op de volmaakte weg gaat, zal Mij dienen. 
 

Nadat zowel Anne, mijn zoon, als ook Esther Vorsterman door uitbreiding van activiteiten bij hen, niet langer als bemoedigers mee kunnen draaien in dit werk, ben ik gaan bidden over 'hoe verder?'
De naam van Ina kwam steeds boven drijven, hoewel ik haar niet eens zo heel goed kende. We zijn elkaar slechts op een levenskruising tegen gekomen: Zij verhuisde met haar gezin naar Zutphen, wij trokken een jaar later weg uit Zutphen. We zaten in dezelfde gemeente dat ene jaar en onze kinderen, destijds tieners, trokken met elkaar op.  

Maar die ene tekst die ik van Ina kreeg, dat was er eentje die ik nu nog kan citeren. Want hij maakte indruk op me. Hij sprak me van Gods liefde en verbondenheid juist toen ik het vertrouwde moest loslaten. Hij zou er zijn bij ons, ook nu we stonden voor een enorme verhuizing en klus om in Roden een nieuw bestaan op te bouwen.

De "trouwe mensen van de Heer", zij zullen zitten bij Hem. Nou, dat is toch een woord van God, zeker om mee te nemen als je levensweg voor grote wendingen staat. Ja toch?! 

Toen ik na zoveel jaar contact met Ina zocht en mijn vraag aan haar voorlegde, wist ik dat ik haar kon vragen: Ina, wil je hier eerst voor bidden. Ik ben benieuwd wat God tegen jou zegt? Na twee dagen was Ina er uit: die was voor haar een gebedsverhoring. 

Desondanks blijft het spannend om deze nieuwe uitdaging voor haar (en mij) aan te gaan. Maar geloven beide dat God ons aanmoedigt deze weg te gaan. "Wie vertrouwen.... zullen Mij dienen!", ook dát kun je lezen in dit mooie vers uit Psalm 16. 

Omdat de bemoedigingssite ook in Suriname, ook in Indonesië, ook op de Antillen gezien wordt, (en feitelijk via internet all over de world toegankelijk is) is Ina komst voor mij nog een gebedsverhoring. Ina heeft Molukse wortels, in de volgende bemoediging van haar vertelt ze hier iets over. Dat zal ongetwijfeld veel mensen die van elders zijn gekomen naar ons land, aanspreken en bemoedigen.

Ik verlang er naar, en het hoort ook bij onze missie, dat we 'gevarieerde en ook kleurrijke bemoedigingen' maken.     

Verder is Ina Veenemans (65) getrouwd met Wim, ze is moeder van 4 kinderen en ook oma.

Ina heeft een groot hart voor Israël en voor Gods Woord.

Ze leerde Jezus nog beter leren kennen en zijn woorden, toen ze Hem ging herkennen 'in de wet en profeten', zoals Jezus die destijds ongetwijfeld zelf ook gekend en bestudeerd heeft.

In haar eerste bemoediging (afl. 368) vertelt over wie Jezus voor haar is! 

Ina, ook vanaf deze plaats: hartelijk welkom en mogen je woorden rijk gezegend worden door onze Heer, tot vertroosting en bemoediging van Gods kinderen. 

Gerry 


Bekijk ook eens een bemoediging

Tweede kruiswoord
01-01-2020 visibility182 share3
Geroepen voor 2019
28-12-2018 visibility776 share80
Bemoedigen, kracht van God
12-09-2014 visibility1786 share0
Dag van rouw
25-07-2014 visibility2449 share0
foto Verbonden

€ 9,99

Verbonden
Gerry Velema

Verbonden is het vierde boekje in de serie 'Een bemoediging voor jou!' Het boekje staat vol persoonlijke en eerlijke levenslessen over liefde, vriendschap en relaties. Een boekje, als hartsrelaties je aan het hart gaan!

We bestaan bijna 10 jaar...

10 Jan 2020

Nog een weekje dan bestaat de Bemoedigingssite 10 jaar! Dat is reden...