Clowntje Leo kwam mee voor de kinderen! (14)

Gerry Velema
folder_openSamenleving
visibility0 share44
28 May 2016

Clowntje Leo, hij was een opvallend iets voor de kinderen. Zijn rode neus deed ze lachen. Dat ik, als mama Leo tanden ging poetsen, ook wilde Leo dat niet, begrepen ze maar al te goed! 

Het was een beetje gewaagd: zouden de kinderen zoiets als een clown begrijpen? Ik wilde hen zo graag even iets heel anders laten zien, dat hen zou verrassen. Dat combineerde ik met de noodzaak van tandenpoetsen, want dat schijnt er nog al vaak bij in te schieten.

De tas was dicht en langzaam maakte ik hem op. Mijn eerste clubje bestond uit 7 kindertjes, de tweede keer stonden er een stuk of 15 en en derde keer schat ik wel op 30 kinderen. Ze wilden allemaal die tandenborstel die na de voorstelling werd uitgedeeld. Onze grote hulp, de Afgaanse  Fereidoun (20), staat spontaan ineens naast me om mijn Engels in Farsi te vertalen. Wat voel ik me gezegend en in mijn element, als ik hoor hoe de kinderen op die gekke Leo reageren. En op die toeterende neus. En dat ik streng mijn kleine clown toespreek dat hij wel zijn tanden moet poetsen, zoals ik het zelf ook doe. En wat moeten ze lachen als ik hem naar bed breng, terug in de tas, en Leo niet past in de kleine ruimte, tenzij zijn zwabberbeentjes opgeslagen worden. Ze hebben een clown meegemaakt! 

Tragiek en humor, ze horen bij elkaar. Blijf lachen, om de kleinste onnozelste dingen. Zelfs als het onwijs moeilijk is. 

Ik denk aan de man die langs kwam bij het buffet om eten te halen, als we dat uitdeelden. Hij lachtte keihard, heel opvallend en zonder dat ik door had waarom. Zodra hij me zag, lachtte hij. Hij bleef lachen, zolang ik met hem bezig was en ging even lachend met zijn eten bij me weg. 

Wat de reden ook is, die man is lachend beter uit, dan dat hij met een strak gezicht tegenover me staat. 

Laat kinderen vooral veel lachen!


Bekijk ook eens een bemoediging

Moet je zuchten?
05-05-2017 visibility1463 share92
Goede vrijdag
03-04-2015 visibility1133 share2
Compassie
07-03-2014 visibility1495 share0
Vrijheid in Christus
20-04-2012 visibility422 share0
foto Verbonden

€ 9,99

Verbonden
Gerry Velema

Verbonden is het vierde boekje in de serie 'Een bemoediging voor jou!' Het boekje staat vol persoonlijke en eerlijke levenslessen over liefde, vriendschap en relaties. Een boekje, als hartsrelaties je aan het hart gaan!

Ondertiteling voor als je niet (of niet goed) kunt horen.

03 Oct 2019

Lees even hoe je bij elk nieuw filmpje zelf de ondertiteling aan kunt zetten?