Is school een basisrecht van kinderen? (13)

Gerry Velema
folder_openSamenleving
visibility0 share17
27 May 2016

Het zijn vooral de jongens die vol ijver zich buigen over de rekensommen. De kleine jongens willen leren schrijven, de ouderen willen rekenen. Dat we geen lokaal hebben doet er niet toe. Dat sommigen bij afwezigheid van stoelen, languit of op de grond of op tafels liggen, het kan allemaal in deze wonderlijke klas.

Is het naar school gaan een basisrecht van kinderen? Is het een recht dat alle kinderen hebben, dus ook kinderen die met hun ouders op weg zijn naar betere en veiliger oorden dan in hun vaderland? De kinderen van de kampen in Elleniko hebben geen school en krijgen voorlopig ook geen school. Wat we doen is feitelijk dus illegaal hun honger naar onderwijs stillen. We doen het met dezelfde passie, als waarmee zij laten zien hoe graag ze rekenen willen, leren willen en beseffen dat dit alles betekent voor hun toekomst. 

Worden de jaren in het vluchtelingkamp verloren jaren? Spreken we van een verloren generatie of doen we deze kinderen recht en geven naast eten, drinken, humane zorg, ook waar ze recht op hebben: een paar uur per dag echt onderwijs! Met alle toeters en bellen van discipline en structuur van een georganiseerd schoolleven! 

De jongen naast mee valt op. Hij kijkt me niet aan, te verlegen, maar werkt zeer geconcentreerd zijn sommen. Dan moet ik ze nakijken en zie dat hij alles goed heeft. Bravo!


Bekijk ook eens een bemoediging

311 Sterven in Jezus
23-06-2017 visibility1047 share33
Bokje springen
05-07-2013 visibility203 share2
Vrijwilligersdag Barneveld
13-10-2012 visibility107 share0
Gezegende Paasdagen
23-03-2012 visibility158 share0
foto Verbonden

€ 9,99

Verbonden
Gerry Velema

Verbonden is het vierde boekje in de serie 'Een bemoediging voor jou!' Het boekje staat vol persoonlijke en eerlijke levenslessen over liefde, vriendschap en relaties. Een boekje, als hartsrelaties je aan het hart gaan!

Ondertiteling voor als je niet (of niet goed) kunt horen.

03 Oct 2019

Lees even hoe je bij elk nieuw filmpje zelf de ondertiteling aan kunt zetten?