Je weet niet eens waar je heengaat en wat je daar gaat doen?

Gerry Velema
folder_openSamenleving
visibility0 share0
09 Aug 2019

HIJ IS NABIJ

 

Psalm 139:1 Here, Gij doorgrondt en kent mij. Gij kent mijn zitten en mijn opstaan.

 

Na een drukke en rommelige week pak ik gauw een koffertje in. Alleen voor mezelf, dus ik ben zo klaar. Eén van mijn dochters is nogal verbaasd over mijn uitje: ‘Je gaat dus naar een plek waar je nog nooit bent geweest, je kent daar niemand en weet ook niet precies wat je gaat doen?’

Als je het zo zegt, klinkt het inderdaad wat vreemd, maar ik heb er zin in: het Nabijweekend, een paar dagen er tussenuit en in Gods aanwezigheid zijn. Het waar, wat en hoe doet er voor mij verder niet zoveel toe.


In Zevenhuizen wacht mij een warm welkom, een mooie kamer en een heerlijke maaltijd. Tussen de met zorg bereide gangen door maken we kennis en vertellen met behulp van een beweegbaar poppetje hoe we hier gekomen zijn. Bijzonder om te horen dat we allemaal ons eigen verhaal hebben, maar toch ook hetzelfde verlangen om dichtbij Hem te zijn. Ik zet mij poppetje in een zittende houding: ik kom hier om een weekendje te zitten en te ontvangen.


Gerry opent het weekend met een filmpje en een gedeelte uit Psalm 139.


Wanneer ik later op mijn kamer deze Psalm nog eens lees, springt één woord eruit: zitten. Ik zei: ‘Ik kom hier om te zitten.’ God zegt: ‘Ik zie jou zitten.' Zo komt Hij gelijk al wonderlijk nabij.


De rest van het weekend zit ik te luisteren, te lezen, te zingen, te praten, te eten en vooral te genieten van heel veel warmte en liefde. Wat komt God ook nabij in de ontmoeting met de ander! Aan het eind van het weekend sta ik op (Hij ziet het!), naar huis, naar mijn gezin, waar we met elkaar zo de vakantietijd in rollen. Ik mag weer gaan uitdelen met de vernieuwde wetenschap: Hij is nabij!

Geschreven door Rodie van der Zwan, zij was in het laatste weekend in Juli onze gast! 

Bekijk ook eens een bemoediging

Het zwijgende Woord
15-02-2019 visibility830 share31
Goede gedachten in bange dagen
15-12-2017 visibility2009 share127
Eet en drink
27-02-2016 visibility194 share3
Bewaar je grenzen
12-07-2013 visibility345 share7
foto Verbonden

€ 9,99

Verbonden
Gerry Velema

Verbonden is het vierde boekje in de serie 'Een bemoediging voor jou!' Het boekje staat vol persoonlijke en eerlijke levenslessen over liefde, vriendschap en relaties. Een boekje, als hartsrelaties je aan het hart gaan!

Help jij mee bemoedigen?

14 Nov 2019

Help jij mee bemoedigen? We zoeken bidders, donateurs, maar ook mensen die eenmalig ons werk zegenen met een gift.