Ondertiteling voor doven en slechthorenden

Gerry Velema
folder_openSamenleving
visibility0 share0
21 Jun 2019

Naast een minister van gezondheidszaken, heeft Nederland nu ook een minister voor gehandicapten. Een minister die denkt over: hoe kan iedereen goed meekomen en meedoen! 

Onze nieuwe minister, Rick Brink, weet waar hij het over heeft: hij is zelf rolstoel afhankelijk en fysiek beperkt. 

Dat doet me denken aan mijn wens om toch eens echt te gaan onderzoeken of we de filmpjes beter toegankelijk kunnen maken voor doven en slechthorenden. Immers ook ik weet maar al te goed hoe deze handicap mensen beperkt in het functioneren. 

De proef-opnamen van afgelopen week gaf een paar leuke en positieve reacties. Ik geloof ook echt dat we deze weg nu verder moeten gaan verkennen en opbouwen. 

Maar verwacht niet van ons dat ineens alles mee ondertiteld wordt. Daarvoor is de klus voor mij zelf nog te groot om er even bij te doen. Het kan zijn dat er iemand dit leest en denkt: daar wil mijn steentje aan bij dragen. Je moet in elk geval thuis zijn in de kunst van video techniek en video bewerking. Niet per se professioneel, maar toch behoorlijk wat technische vaardigheden weten over het monteren. Voor een geoefend mens zal dan het importeren van de ondertiteling zo'n twee uur in de week vragen. 

In dat geval gaan we ons inzetten om vanaf nu elke nieuwe opname te ondertitelen. 

En anders zullen we af en toe een bemoediging gaan ondertitelen. Ook hiervoor moeten zowel Nienke (Montagewerk) als ik zelf nog wat verder opgeleid worden. Dus het vraagt echt even geduld, maar geloof me: dit doel staat ons scherp voor d' ogen! 

Ontvang een hartelijke groet, 

Gerry 

Meedenken of meehelpen? Ik ben te bereiken via: info@bemoedigingssite.nl 
Bekijk ook eens een bemoediging

Grenzen, muren en vluchtelingen
13-05-2016 visibility1009 share107
Gebroken riet
20-06-2014 visibility1862 share0
Arm zijn en Jezus
15-02-2013 visibility930 share39
Gezegende Paasdagen
23-03-2012 visibility158 share0
foto Onbelemmerd dienstbaar

€ 5,00

Onbelemmerd dienstbaar
Gerry Velema

Nog altijd actueel in de Nederlands kerk: de positie van de vrouw en Gods Woord. Dit is een lees / werkboekje. Bijbelstudie om alleen of samen met anderen te bestuderen. Op grond van welke bijbels fundament kun je als vrouw je gaven dienstbaar en tevens in alle vrijheid in Christus, inzetten. Jezus gaf geen vinger, maar reikte vrouwen zijn hele hand aan!

Morgen dans je weer

12 Jul 2019

Morgen dans je weer. Wat een plezier heeft het meisje in de rijdans, jongeren en ouderen tesamen!