Wij bemoedigden met elkaar! (slot actie Athene 17)

15 Jun 2016

Lieve mensen, 

De balans is opgemaakt.

Dit is het slot van de blog over Athene en de aandacht voor de vluchtelingen.

Het is een spontane actie van meeleven geweest en deze actie mogen we geslaagd noemen. Nog steeds raakt het me enorm dat er wereldwijd zoveel mensen op de vlucht zijn geslagen voor honger, armoede en geweld. Er zijn nog nooit zoveel mensen slachtoffer geworden van religieus geweld als in onze dagen, nog nooit zoveel christenen vervolgd vanwege hun geloof, als in onze tijd. Als er ooit een tijd is geweest dat het onderlinge bemoedigen nodig was, dan is het wel vandaag! 

Er is maar liefst € 1905,00 rechtstreeks overgemaakt op de rekening van Stichting Bootvluchteling o.v.v. Actie Bemoedigingssite. Namens deze organisatie mag ik jullie hartelijk bedanken voor elke euro die is overgemaakt! Met dit geld worden hulpgoederen gekocht en ingezet voor de vluchtelingen. Op deze manier worden vluchtelingen ondersteund in hun moeilijke levenssituatie.

Mijn eigen indruk van de situatie in Athene: het leven van ene vluchteling is het beste te vergelijken met leven in een jungle, waar het recht van de sterkste vaak domineert. Ik was in een groot UNCHR kamp, op de oude luchthaven van Athene, Elliniko. 

Hier heb ik verschillende dingen gedaan: Meegeholpen met de distributie van het dagelijks eten, elke dag drie uur spelen met kinderen, en het sorteren van tweedehands schoenen. Ik zag zowel het bikkelharde bestaan, als ook de zachte kant van mensen, om steeds te blijven proberen er toch iets van te maken. Ook gastvrijheid bleef hoog in het vaandel staan, al was hun territorium een paar vierkante meter tent.

In dit kamp worden ca. 5000 voornamelijk Afganen opgevangen. Ze worden veelal gezien als economische vluchtelingen en zullen geen verblijfsvergunning krijgen. Wat de reden ook is van hun vlucht, het dagelijks bestaan van de vluchteling is zwaar. Mensen hebben alles opgegeven om een nieuw bestaan te zoeken. Op dit moment hebben ze praktisch niets meer. Met niets moeten ze zien de dagen door te komen, want ze kunnen ook nog eens niets doen. De regie over hun leven zijn ze kwijt geraakt door vluchteling te worden. Hierdoor zijn afhankelijk geworden van hulporganisaties en bijzonder gevoelige prooi voor mensensmokkelaars.

Overal moeten ze voor in de rij staan, veel geduld hebben, je beurt afwachten: voedsel, kleding, shampoo, wasmiddel om kleren te wassen, een vegertje om stof uit je tentje te vegen ect, luiers als je een baby hebt, in de wachtkamer van de arts of verpleegkundige ect. ect. 

Als ik kinderen bewust liet kiezen uit gekleurd papier, dan realiseerde ik me dat dit iets van regie teruggaf: Kies maar wat je wilt: rood, wit of geel? Wil je kleuren met stiften of met wasco? Wil je touwtje springen of meedoen met basketball? 

Wij speelden elke dag met de kinderen, van 11.00 uur tot 14.00 uur. Alles gaat anders dan in ons verzorgde landje. Het spelen vroeg onorthodoxe wegen: er was geen veilige speelplaats voor de kinderen. Tekenen en les geven gebeurde op de grond.
 De school voor de kinderen van Elliniko, dat zoveel goeds zou betekenen in het dagritme van de kinderen en de gezinnen, liep vast op de Griekse overheid. Er werd geen vergunning afgegeven om een groot leslokaal in het hoofdgebouw te gaan gebruiken voor onderwijs. 

Uiteindelijk heeft Stichting Bootvluchteling in samenspraak met de Griekse overheid de mogelijkheid gekregen om in een ander kamp, Malakasa, hun werk voort te zetten. Daar zal Stichting Bootvluchteling meer mogelijkheden krijgen om met de kinderen concreet aan de slag te kunnen gaan. Er worden momenteel leerkrachten opgeroepen om zich in de zomer voor een periode beschikbaar te houden voor onderwijs aan kinderen van vluchtelingen. 

Tegelijk doet het mij verdriet dat we de kinderen van Elliniko dit niet hebben kunnen geven. Hier zie je ook het REUZE dilemma in onze goedbedoelde wens om vluchtelingen te helpen: wij kunnen geen ijzer met handen breken. Of het om honger, om aids, om oorlog, om vluchtelingen of natuurgeweld gaat: altijd zie je weer: er zitten REUSACHTIGE grenzen aan onze hulpverlening!  

En toch moeten we blijven gaan, blijven helpen. Ook al is het een druppel op de gloeiende plaat. Ieder mens telt! Mensen zijn geen nummers! Ik wil de hoop en de wil om te helpen, niet verliezen door getallen. Ik wil in elke vluchteling die tegen kom een medemens zien, iemand die dat kleine, hartelijke gebaar, of die kleine bijdrage van mij, zo heel hard nodig heeft! Laat ik het royaal en van harte geven.  

Wat is nu twee euro voor de meesten van ons? Een kopje koffie op een terras kost vaak al meer. Weet je dat momenteel in Athene jonge jongens hun lichaam aanbieden voor seks, voor slechts € 2,00!!! Vluchtelingen... bescherm ze in vredesnaam! Want als je werkelijk niets hebt, ligt alle gevaar van jungle, roven, stelen, doden, kleineren, uitputten, martelen, slavernij, op de loer. 

Mogen we als christenen bewogen blijven... 

Gerry 


Nog eenmaal: IBAN-rekeningnummer: NL97 RBRB 0918 9326 37, t.a.v. Stichting Bootvluchteling, o.v.v. Actie Bemoedigingssite.  

De bemoedigingssite

06 Sep 2019

Bemoedigen blijft onverminderd nodig in onze dagen. Doe met ons mee, wees betrokken en word (gratis) abonnee!

Doven & slechthorenden

09 Aug 2019

We maken een begin met de nieuwe filmpjes om deze af en toe te ondertitelen. Ook vandaag weer...

Morgen dans je weer

12 Jul 2019

Morgen dans je weer. Wat een plezier heeft het meisje in de rijdans, jongeren en ouderen tesamen!

Dit weekend een nabijweekend!

05 Jul 2019

We hebben dit weekend weer ons Nabijweekend.

Steungroepvergadering

28 Jun 2019

Nieuwe plannen zijn gemaakt tijdens een fijne gezegende Steungroepvergadering! Lees wat er achter de schermen gebeurt...

Situatie rond het gehoor van Gerry

07 Jun 2019

Voor hen die meeleven en meebidden met Gerry en haar gehoor.

In de vrijheid staan

03 May 2019

Vrijheid is voor mij één van de belangrijkste gaven van God aan mensen, naast liefde, geloof en hoop! Een gedicht!

Tijd van rust en herstel

12 Apr 2019

Het herstel zet goed door! God alle dank hiervoor.

Bid je ook mee?

05 Apr 2019

God houdt er van dat wij voor elkaar willen bidden. Wil je meebidden voor me?

Eindelijk!

22 Mar 2019

Eindelijk was het zover, vandaag...

Bedankt lieve mensen

17 Feb 2019

Bedankt lieve mensen

Verandering van gemeente

07 Feb 2019

Na ruim 20 jaar deel te hebben uitgemaakt van de Bethel, Drachten, is vanaf 1 januari dit jaar ons geestelijk thuis een lokale gemeente in Roden. Een kleine toelichting / verantwoording.

Deze week: setje gratis kaarten bij je bestelling!

01 Feb 2019

Alleen deze week: een setje gratis kaarten bij iedere bestelling in onze webshop... om er mee te bemoedigen!

Waar verdriet en rouw is

25 Jan 2019

Waar verdriet en rouw is, Heer, wilt U daar ook zijn!

Wij bidden voor elkaar

18 Jan 2019

Wij zoeken bidders die thuis mee willen bidden voor specifieke en persoonlijke noden van mensen die bij ons aankloppen.

In de hemel brandt nog licht

10 Jan 2019

Deze prachtige nieuwe CD is genomineerd op drie gebieden voor de Zilveren Duif Award 2019!

Nieuwe ecards

04 Jan 2019

We hebben drie nieuwe ecards toegevoegd om te bemoedigen! Bemoedig met ons mee, mensen die in jouw omgeving zijn!

Tussen schepping en Schepper

04 Jan 2019

Wandel dapper door, medegelovigen. Wandel met de Heer het nieuwe jaar in. Wandel met Hem die jou kent en liefheeft en luister naar Hem.

Piet bedankt!

20 Dec 2018

Afgelopen zondag is Piet, de man van Gery Luinstra, overleden. We gaan in hem een betrouwbare en ondersteunende kracht voor ons nabijwerk missen.

God sprak wonderlijk tijdens het tandenpoetsen

07 Dec 2018

God sprak een goed woord tegen Martin Koornstra, op een 'alledaags zomaar moment'... tijdens het tandenpoetsen!

Help mee zegen en licht te verspreiden!

30 Nov 2018

We willen mensen vinden en bereiken met positieve geloofswoorden, van hoop, geloof en vol van liefde! Help ons om hen te vinden, vertel ze over de Bemoedigingssite.

Op de juiste tijd

23 Nov 2018

Heb jij een goed woord voor me?

De steungroep vergadering

05 Oct 2018

De Steungroep (waarin bestuur en directe medewerkers zitten) komt morgen weer bij elkaar voor overleg.

Een bijzonder woord van dank

12 Sep 2018

Gerry's moeder heeft ca. 90 kaarten gekregen van mensen die ze haar "hemelse familie" noemt... Ze bedankt hen op haar eigen unieke manier.

Persoonlijk van Gerry

20 Jul 2018

Deze nieuwspagina gebruikt Gerry om je te betrekken bij haar leven en thuissituatie.

Dit jaar komt er geen nabijweekend meer.

13 Jul 2018

Het nabijweekend dat we in september wilden organiseren zal uitgesteld worden. We hopen volgend jaar, "ons plan zij in Gods hand", graag weer twee nabijweekenden te organiseren. Een kleine toelichting lees je hier...

We gaan voor een veilige Bemoedigingssite

08 Jun 2018

De digitale wereld is voor velen ingewikkeld, help anderen (vooral ouderen) als ze ons niet zo goed kunnen vinden. We leggen hier uit hoe je dat kunt doen.

Nabijweekenden 2018

23 Feb 2018

Kom een heerlijk zegenrijk weekend meemaken, samen dicht bij onze Heer!

Stuur eens een e-card naar iemand

26 Jan 2018

Laat je gebruiken als bemoediger van mensen, stuur eens een mooie ecard. Het is een gratis dienst, maar toch zo kostbaar!

Dank voor onze vrijwilligers!

26 Jan 2018

Dank voor de vrijwilligers in Gods Koninkrijk! God roept ook jou, als vrijwilliger voor Hem...

Met Jezus, de Vredevorst

27 Dec 2017

Zonder Vredevorst geen vrede

Gezegende dagen

22 Dec 2017

Wat voor de één de mooiste dagen van het jaar zijn, zijn voor een ander de donkerste dagen. De eenzaamste dagen

Mijn presentje voor jou!

24 Nov 2017

CADEAU TIP! Verras deze dagen eens iemand met een mix setje bemoedigingskaarten! RECHTSTREEKS VERZENDING IS MOGELIJK!

Er kan nog meer bij!

27 Oct 2017

5371 abonnees... Weet je nog van een poosje geleden: We zitten nu op een nieuw record: 5396!

Bedankt!

20 Oct 2017

Steun ons liefdewerk voor de Heer!

Rennen voor vrede en gerechtigheid

13 Oct 2017

Open Doors zet zich in voor onze broers en zussen in gebieden waar de onderlinge vrede en waar gerechtigheid ver te zoeken is...

Terug van vakantie

08 Sep 2017

Terug van vakantie!

Moord en doodslag

18 Aug 2017

Opnieuw worden we opgeschrikt door heftig terreur...

Warm aanbevolen

21 Jul 2017

Voor echtparen: een gouden kans, die je als stel met vier handen tegelijk moet aangrijpen!

Oproepje om mee te denken

21 Jun 2017

Voor het schrijven van een nieuw boekje: Heb je bijzondere dingen van God gezien tijdens het sterven van een geliefde, van iemand dichtbij je; dan wil ik je vragen om dat verhaal voor me op te schrijven...

Facebook beheerder

09 Jun 2017

We zoeken een gemotiveerde facebook-beheerder. Iemand die van harte gelooft in onze missie en God wil dienen, en daarnaast over de nodige talenten en vaardigheden beschikt om dit werk te doen. Wie durft?

Het 17e nabijweekend

18 May 2017

Dit weekend zullen we ons 17e nabijweekend meemaken. Wat zien we er weer naar uit!

Reacties welkom

05 May 2017

Elke week komen er van die prachtige, ontroerende en vaak bemoedigende reacties terug van onze abonnees. Lees er eens een paar en zie hoe God doorwerkt. Hij bemoedigt mensen!

Ga voor je huwelijk!

28 Apr 2017

Warm aanbevolen: het relatie-weekend van 'beter verbonden'! Samen kijken naar belangrijkste pijlers van je huwelijk. Hoe staan we er vandaag voor als stel?

Boekje Verbonden

07 Apr 2017

Verbonden is een hartelijk pleidooi om onze relaties en verbindingen lief te hebben.

Weer thuis van een korte vakantie

30 Mar 2017

Wim en ik zijn voor 12 dagen in Gambia geweest, een korte vakantie in de zon. Terwijl het hotel baadde in het groen, was de wereld buiten het hotel zo verschrikkelijk anders! En toch... zongen we op zondagmorgen met Gambiaanse christenen samen, dat prachtige lied: tienduizend redenen tot dankbaarheid!

Filmpjes bij de boekjes

09 Mar 2017

Vind nu nog makkelijker de bijpassende filmpjes terug bij een bemoedigingsboekje.

Nieuwe abonnees welkom

27 Jan 2017

Ons werk is gratis, pro Deo! Help jij ons mee nieuwe abonnees te vinden? Ken je mensen die een positief geloofswoord zouden waarderen?

Dichter bij U

09 Dec 2016

Kerstdagen, Oud en nieuw, 2017, roerige tijden en een prachtig lied voor je ziel!

Onze webshop is klaar!

28 Oct 2016

We hebben een webshop! Kom bemoedigend in actie voor anderen en ontvang bemoediging!

Steungroep vergadering 14 oktober 2016

14 Oct 2016

We waren er allemaal, hoewel dat aanvankelijk er niet bepaald op leek. De Steungroep heeft haar twee jaarlijkse vergadering vandaag weer gehad. En Wieger Sikkema verraste ons tijdens de lunch met zijn aanwezigheid.

We stoppen met de Bemoedigingsapp

07 Oct 2016

Onze website past helemaal op elke computer, laptop, tablet of telefoon; daarom stoppen we met de aparte voorziening voor Iphones, de Bemoedigingsapp.

We hebben iets nieuws om te bemoedigen

08 Sep 2016

Yes! We hebben 9 prachtige e-cards met quote's die je kent van de Bemoedigingssite! We bieden je de mogelijkheid om ze gratis te versturen, zoveel als je wilt.

Bemoedigers zijn ook maar mensen

12 Aug 2016

Bemoedigers zijn ook maar mensen, in de zin van: we maken als bemoedigers grotendeels dezelfde dingen mee als iedereen. Dat betekent dat bemoedigen uit het hart en leven geboren wordt!

Nieuwe abonnees

29 Jul 2016

Ik wist niet goed wat er gebeurde deze week, maar er kwam een stroom van nieuwe abonnees binnen. De reden weet ik niet goed, misschien is er ergens reclame voor ons werk gemaakt. Het maakt niet uit. Mijn blik gaat naar omhoog: Vader, U weet alle dingen! Zegen de mensen die via ons werk bemoediging zoeken! Bemoedig hen Heer!

Opnieuw gaan we samenwerken met TransWorldRadio

29 Jun 2016

Deze week zijn er weer een paar concrete afspraken gemaakt met TransWorldRadio, om het bemoedigen ook via hun radiowerk te verspreiden. Meer weten?

We hebben weer 5000 abonnees

24 Jun 2016

Stuur de nieuwsbrief daar aan anderen, maak mensen er op attent dat ze gratis onze nieuwbrief ontvangen, met elke week een bemoediging in hun mailbox.

10 dagen blog vanuit Athene

19 May 2016

Volg via onze blog de reis van Gerry naar Athene. Duizenden vluchtelingen in Athene zitten momenteel vast in noodopvang, nu ook overheden niet meer weten, welk perspectief ze kunnen geven op de nood van deze mensen.

Stuur de bemoediging door!

29 Apr 2016

Verdubbel de kracht van de bemoedigingen, door ze door te sturen...

Drieluik over innerlijk herstel

21 Apr 2016

Het is een fantastisch 3-luik. Mijn zus en ik praten heel vaak over deze niet-spectaculaire en toch voor de persoon in kwestie zo spectaculaire bemoeienis van de Vader. Dank daarvoor. (een medewerker)

Wel abonnee, geen nieuwsbrief ontvangen?

25 Mar 2016

Lees wat je zelf kunt doen, als je wel bent ingeschreven, maar je nieuwsbrief niet ontvangt op vrijdagmiddag?

We schakelen over

18 Mar 2016

We schakelen over op een nieuwe voorziening voor onze wekelijkse bemoedigings nieuwsbrief. Schrijf je opnieuw in, als je op vrijdagmiddag geen nieuwsbrief meer ontvangt.

Ik kan de tekstbijlage niet meer vinden?

29 Feb 2016

'Help, wat doe ik verkeerd?' schreef een trouwe abonnee. Ze kon de tekstbijlage niet meer openen. Na een kleine toelichting ontvingen we: 'Eureka! Ik heb hem gevonden.'

Bijna een half miljoen bekeken filmpjes!

16 Feb 2016

We bestaan nu zes jaar! Wat is er veel gezaaid aan bemoedigingen, in de naam en kracht van Jezus Christus. En wat hebben we veel mensen mogen bereiken: 492.754 bekeken filmpjes! Dat is bijna een half miljoen...

Steungroep vergadering

15 Feb 2016

Twee keer per jaar hebben we onze Steungroep vergadering. Een ronde tafel overleg samen met bestuur en Steungroep. Deze keer hebben we dit overleg feestelijk afgesloten met grote dankzegging en verwondering over Gods trouw!

Kijk mee op Family 7

10 Feb 2016

Er is vast op de dag wel een moment dat je met een kopje koffie of thee even je kunt laten bemoedigen: de tijden van het 40 dagen project op Family 7: Rond 7.00 uur, 11.15 uur, 14.55 uur, 18.15 uur en 23.55 uur.

Zendelingen

09 Feb 2016

Onze bemoedigingen gaan de hele wereld over. Dat hoort heel groot, maar dankzij www, het internet, gebeurt dit eigenlijk vanzelf. Wij zetten deze media graag in voor Gods Koninkrijk!

Bemoedigingsdag

07 Nov 2015

Een inspirerende en zeer geslaagde bemoedigingsdag met zo'n 300 mensen! Het was voor onze kleine organisatie met vrijwilligers, een stap in het diepe, maar wat was de dag geslaagd.