Door een renovatie gaan

10 Aug 2018

17-8-2018Kaal huis! 

Morgen worden de laatste meubels de kamer uitgesjouwd, de kasten weggebracht naar hun tijdelijke opslagplaats. Eerst wordt alles kaal voor de sloop kan beginnen. 

In al die 'kaligheid' moest ik denken aan een bijbels begrip 'de kaalvreter'. Hanna spreekt vandaag over Simson, een gedeelte uit het boek Richteren. Voor Simson werd Gideon geroepen omdat er elk jaar een zwerm mensen de oogstvelden van Israël introk en werkelijk alles roofde en plunderde dat aan voedsel te vinden was. De Israëlieten zelf, vluchten in die weken in de spelonken, angstig en machteloos voor de onafzienbare instroom van mensen met hun tenten en kamelen en met geen andere bedoeling dan de rijke velden van Israël leeg te roven. Zie Richteren 6: 1-6. 

Kaalvreters...

Ook het boek Joël spreekt over het effect van 'kaligheid', van inderdaad een leeg geroofd leven. Het staat in Joël 2. 
Het gaat bij ons vaak over geroofd geluk, geroofde vriendchap, of liefde, geroofde blijdschap, gestolen vreugde, weggenomen vrede... het overkomt ons door een stelletje kaalvreters of soms is het er maar ééntje. Ze komen langs om al het goede van God in je leven weg te nemen. We hebben de neiging bij het zien van een 'kaalvreter' om op de vlucht te slaan. Vechten of vluchten? Of is er nog een derde weg? 

Ik weet niet goed welke kaalvreters er in jouw leven kunnen binnenkomen stormen, watvoor schade ze in je huis aanrichten, maar ik weet dit wel: God de Zijnen! Hij is er ook nog! 

Laten we Hem betrekken bij de innerlijke nood die 'kaligheid' geeft in ons leven, omdat God beloofd in Joël 2 vers 25 dat Hij zelf ons schadeloos zal stellen. Zie op jouw Heer, zoek Hem er in, jouw zoeken naar God kan het kantelpunt worden van strijd naar herstel! 


Al die schade die veroorzaakt is en wordt veroorzaakt of zelfs in de toekomst nog zal plaatsvinden, God weet er van en Hij zal recht doen in ons leven. 'Mijn volk zal nooit meer te schande gemaakt worden!' Wat een enorme belofte. Ik wil hem vandaag verkennen: Heer, hoe werkt dit in mijn leven? Hoe gaat U dit doen? Bent U echt sterker dan die gemene kaalvreter? Zijn wij, U en Ik opgewassen tegen deze oogstbedervers? 

Er staat een opmerkelijke sleutel in dit gedeelte van Joël, in vers 23: de kinderen van Israël worden opgeroepen om zich te verblijden in de Heer. Verheug je over de belofte en zeg niet: als het vandaag nog niet zo is, ga ik er ook nog niet voor danken. Verheug je vooraf in de belofte! 

Er komt een moment dat het land weer vol op in bloei zal staan... Nu zitten de Israëlieten misschien nog de spelonken, bang voor die kaalvreters, voor de Midjanieten. Maar er komt een moment dat je niet meer op de vlucht moet slaan. Blijf staan, biedt weerstand ómdat de Heer met je is. Lofprijzing is een wapen in onze hand, juist tegenover die gemene kaalvreters. 

Er zijn vele psychologische wegen die genezing proclameren voor gewonde zielen. Als kaalvreters over hen heen zijn geweest. Maar de remedie waar ik graag aandacht voor vraag, brengt je bij het advies van de Schepper: barst uit in gejubel, want de regen komt. Vroeg en laat, steeds op de juiste tijd, zodat je groeien kunt en bloeien en je akkers vol zullen staan met het goede van God: vol geloof, vol vrede, vol rust, vol blijdschap, volle schoven kun je binnen gaan brengen. 

Die regen is de Heilige Geest. Gelovigen, kinderen van God, er wordt een weg naar herstel gewezen. De beste remedie tegen kale wanden, tegen vervreemheid, unheimlichheit. Tegen kaalvreters die geen sprankje vreugde aan je overlaten. Deze weg met God zegt dit: wees vol en vervuld met de Heilige Geest. Laat levend water je niet ontbreken, vlucht niet langer weg, maar bewoon het land en bewerk het samen met je God! Ken Hem in al je wegen, Hij zal je paden rechtmaken. De Heilige Geest kan mij de remedie van God leren vinden. Dat geloof ik en daar verheug ik mij nu al in, terwijl ik de kaalheid onder ogen moet zien. Niet alleen van mijn woonkamer, maar soms ook in relaties, in leven, in kerken... 

Kaalheid zal een einde kennen, er wordt ons een oogst beloofd, rijke velden, mooie levens, bloei en groei, dat zal God tot in de eeuwigheid verheerlijken! Kom, ik ga ik weer verder met deze renovatie: dwars door de periode van kaalheid en dat alles op de kop staat, het gaat voorbij! 

liefs Gerry 

10 - 8 - 2018 

Renovatie is nodig onderhoud! 

Het was al zo lang nodig! Het huis is meer dan 130 jaar oud. Toen we er 23 jaar geleden introkken hebben we flink vertimmerd aan achterstallig onderhoud, om daarna het geheel dankbaar te gebruiken. Maar nu moet er toch echt iets meer gebeuren. Het beste is soms om alles in eens te ondernemen. Dat advies zou je elkaar, als het gaat om onderhoud van mensenzielen, niet direct geven. Wij geloven bij menselijke onderhoud van hart en ziel juist in stapsgewijs en vooral ook rustig aan. 

Er is echter een moment dat lijkt op dit proces in mijn huis: het moment dat de mens zich bekeerd. Dat is vaak rigoureus, ineens, alles staat op de kop en alles roept om aandacht! Omdat je toestaat dat er een geestelijke renovatie plaats gaat vinden in je leven. Die renovatie van de bekering heeft kenmerken die ik nu in huis terug zie: alles komt langs en door mijn handen: wat doen we hier mee en wat kan weg, wat moet opgeborgen worden, wat komt terug in de kamer als we gaan herinrichten. Wat een diepe beeldspraak! 

En dan die werkplek... hij is dus tijdelijk afgebroken. Mijn werkplek is in de woonkamer gesitueerd, een prachtige plek, maar nu verhuis ik tijdelijk naar boven. In de kamer gaat de hele vloer er uit, want er komt een nieuwe vloer in. Maar ook alles aan de wanden moet de kamer verlaten en het plafond blijft ook niet zoals het was. De renovatie maakt er een totaal vernieuwde kamer van. 

Dat nieuwe fundament, dat isoleert zoveel beter tegen de kou. Geen ander fundament is ons gegeven tegen de kou van het leven, dan het fundament van Jezus Christus. Dat weten we toch. Hij is de grond onder ons nieuwe bestaan in Hem. Hij isoleert het beste onze leefomgeving, onze gevoelstemperatuur bij sijpelende kilte van onderaf. 

Ik ben van plan om steeds een stukje te schrijven in deze drukke weken die voor me liggen. Zeker fysiek is het werk een hele aanslag op mijn lichaam. Toen gisteren iemand spontaan tegen me zei: ik ga voor jouw verbouwing bidden, dat alles veilig en wel in goede banen mag gaan, zoals gepland; dacht ik: ja, soms moet je ook gebed durven vragen. 

Dus bij deze... tot volgende week! 

Gerry 
Persoonlijk van Gerry

20 Jul 2018

Deze nieuwspagina gebruikt Gerry om je te betrekken bij haar leven en thuissituatie.

Dit jaar komt er geen nabijweekend meer.

13 Jul 2018

Het nabijweekend dat we in september wilden organiseren zal uitgesteld worden. We hopen volgend jaar, "ons plan zij in Gods hand", graag weer twee nabijweekenden te organiseren. Een kleine toelichting lees je hier...

We gaan voor een veilige Bemoedigingssite

08 Jun 2018

De digitale wereld is voor velen ingewikkeld, help anderen (vooral ouderen) als ze ons niet zo goed kunnen vinden. We leggen hier uit hoe je dat kunt doen.

Nabijweekenden 2018

23 Feb 2018

Kom een heerlijk zegenrijk weekend meemaken, samen dicht bij onze Heer!

Stuur eens een e-card naar iemand

26 Jan 2018

Laat je gebruiken als bemoediger van mensen, stuur eens een mooie ecard. Het is een gratis dienst, maar toch zo kostbaar!

Dank voor onze vrijwilligers!

26 Jan 2018

Dank voor de vrijwilligers in Gods Koninkrijk! God roept ook jou, als vrijwilliger voor Hem...

Met Jezus, de Vredevorst

27 Dec 2017

Zonder Vredevorst geen vrede

Gezegende dagen

22 Dec 2017

Wat voor de één de mooiste dagen van het jaar zijn, zijn voor een ander de donkerste dagen. De eenzaamste dagen

Mijn presentje voor jou!

24 Nov 2017

CADEAU TIP! Verras deze dagen eens iemand met een mix setje bemoedigingskaarten! RECHTSTREEKS VERZENDING IS MOGELIJK!

Er kan nog meer bij!

27 Oct 2017

5371 abonnees... Weet je nog van een poosje geleden: We zitten nu op een nieuw record: 5396!

Bedankt!

20 Oct 2017

Steun ons liefdewerk voor de Heer!

Rennen voor vrede en gerechtigheid

13 Oct 2017

Open Doors zet zich in voor onze broers en zussen in gebieden waar de onderlinge vrede en waar gerechtigheid ver te zoeken is...

Terug van vakantie

08 Sep 2017

Terug van vakantie!

Moord en doodslag

18 Aug 2017

Opnieuw worden we opgeschrikt door heftig terreur...

Warm aanbevolen

21 Jul 2017

Voor echtparen: een gouden kans, die je als stel met vier handen tegelijk moet aangrijpen!

Oproepje om mee te denken

21 Jun 2017

Voor het schrijven van een nieuw boekje: Heb je bijzondere dingen van God gezien tijdens het sterven van een geliefde, van iemand dichtbij je; dan wil ik je vragen om dat verhaal voor me op te schrijven...

Facebook beheerder

09 Jun 2017

We zoeken een gemotiveerde facebook-beheerder. Iemand die van harte gelooft in onze missie en God wil dienen, en daarnaast over de nodige talenten en vaardigheden beschikt om dit werk te doen. Wie durft?

Nieuwe kaarten

26 May 2017

Wij houden van bemoedigen in Jezus Naam! Nu in onze webshop 3 prachtige nieuwe kaarten om naar iemand toe te sturen. Doe met ons mee en geef je liefde en aandacht door in de naam van Jezus!

Het 17e nabijweekend

18 May 2017

Dit weekend zullen we ons 17e nabijweekend meemaken. Wat zien we er weer naar uit!

Reacties welkom

05 May 2017

Elke week komen er van die prachtige, ontroerende en vaak bemoedigende reacties terug van onze abonnees. Lees er eens een paar en zie hoe God doorwerkt. Hij bemoedigt mensen!

Ga voor je huwelijk!

28 Apr 2017

Warm aanbevolen: het relatie-weekend van 'beter verbonden'! Samen kijken naar belangrijkste pijlers van je huwelijk. Hoe staan we er vandaag voor als stel?

Boekje Verbonden

07 Apr 2017

Verbonden is een hartelijk pleidooi om onze relaties en verbindingen lief te hebben.

Weer thuis van een korte vakantie

30 Mar 2017

Wim en ik zijn voor 12 dagen in Gambia geweest, een korte vakantie in de zon. Terwijl het hotel baadde in het groen, was de wereld buiten het hotel zo verschrikkelijk anders! En toch... zongen we op zondagmorgen met Gambiaanse christenen samen, dat prachtige lied: tienduizend redenen tot dankbaarheid!

Filmpjes bij de boekjes

09 Mar 2017

Vind nu nog makkelijker de bijpassende filmpjes terug bij een bemoedigingsboekje.

Nieuwe abonnees welkom

27 Jan 2017

Ons werk is gratis, pro Deo! Help jij ons mee nieuwe abonnees te vinden? Ken je mensen die een positief geloofswoord zouden waarderen?

Dichter bij U

09 Dec 2016

Kerstdagen, Oud en nieuw, 2017, roerige tijden en een prachtig lied voor je ziel!

Onze webshop is klaar!

28 Oct 2016

We hebben een webshop! Kom bemoedigend in actie voor anderen en ontvang bemoediging!

Drie nieuwe ecards toegevoegd

22 Oct 2016

We hebben drie nieuwe ecards toegevoegd om te bemoedigen! Bemoedig met ons mee, mensen die in jouw omgeving zijn!

Steungroep vergadering 14 oktober 2016

14 Oct 2016

We waren er allemaal, hoewel dat aanvankelijk er niet bepaald op leek. De Steungroep heeft haar twee jaarlijkse vergadering vandaag weer gehad. En Wieger Sikkema verraste ons tijdens de lunch met zijn aanwezigheid.

We stoppen met de Bemoedigingsapp

07 Oct 2016

Onze website past helemaal op elke computer, laptop, tablet of telefoon; daarom stoppen we met de aparte voorziening voor Iphones, de Bemoedigingsapp.

We hebben iets nieuws om te bemoedigen

08 Sep 2016

Yes! We hebben 9 prachtige e-cards met quote's die je kent van de Bemoedigingssite! We bieden je de mogelijkheid om ze gratis te versturen, zoveel als je wilt.

Bemoedigers zijn ook maar mensen

12 Aug 2016

Bemoedigers zijn ook maar mensen, in de zin van: we maken als bemoedigers grotendeels dezelfde dingen mee als iedereen. Dat betekent dat bemoedigen uit het hart en leven geboren wordt!

Nieuwe abonnees

29 Jul 2016

Ik wist niet goed wat er gebeurde deze week, maar er kwam een stroom van nieuwe abonnees binnen. De reden weet ik niet goed, misschien is er ergens reclame voor ons werk gemaakt. Het maakt niet uit. Mijn blik gaat naar omhoog: Vader, U weet alle dingen! Zegen de mensen die via ons werk bemoediging zoeken! Bemoedig hen Heer!

Opnieuw gaan we samenwerken met TransWorldRadio

29 Jun 2016

Deze week zijn er weer een paar concrete afspraken gemaakt met TransWorldRadio, om het bemoedigen ook via hun radiowerk te verspreiden. Meer weten?

We hebben weer 5000 abonnees

24 Jun 2016

Stuur de nieuwsbrief daar aan anderen, maak mensen er op attent dat ze gratis onze nieuwbrief ontvangen, met elke week een bemoediging in hun mailbox.

Wij bemoedigden met elkaar! (slot actie Athene 17)

15 Jun 2016

We hebben met elkaar iets moois gedaan! Jullie gaven maar liefst € 1905,00 euro rechtstreeks aan Stichting Bootvluchteling, en ik ging 10 dagen de jungle in waar honderdduizenden mensen en kinderen zich moeten zien te redden.

10 dagen blog vanuit Athene

19 May 2016

Volg via onze blog de reis van Gerry naar Athene. Duizenden vluchtelingen in Athene zitten momenteel vast in noodopvang, nu ook overheden niet meer weten, welk perspectief ze kunnen geven op de nood van deze mensen.

Stuur de bemoediging door!

29 Apr 2016

Verdubbel de kracht van de bemoedigingen, door ze door te sturen...

Drieluik over innerlijk herstel

21 Apr 2016

Het is een fantastisch 3-luik. Mijn zus en ik praten heel vaak over deze niet-spectaculaire en toch voor de persoon in kwestie zo spectaculaire bemoeienis van de Vader. Dank daarvoor. (een medewerker)

Wel abonnee, geen nieuwsbrief ontvangen?

25 Mar 2016

Lees wat je zelf kunt doen, als je wel bent ingeschreven, maar je nieuwsbrief niet ontvangt op vrijdagmiddag?

We schakelen over

18 Mar 2016

We schakelen over op een nieuwe voorziening voor onze wekelijkse bemoedigings nieuwsbrief. Schrijf je opnieuw in, als je op vrijdagmiddag geen nieuwsbrief meer ontvangt.

Ik kan de tekstbijlage niet meer vinden?

29 Feb 2016

'Help, wat doe ik verkeerd?' schreef een trouwe abonnee. Ze kon de tekstbijlage niet meer openen. Na een kleine toelichting ontvingen we: 'Eureka! Ik heb hem gevonden.'

Bijna een half miljoen bekeken filmpjes!

16 Feb 2016

We bestaan nu zes jaar! Wat is er veel gezaaid aan bemoedigingen, in de naam en kracht van Jezus Christus. En wat hebben we veel mensen mogen bereiken: 492.754 bekeken filmpjes! Dat is bijna een half miljoen...

Steungroep vergadering

15 Feb 2016

Twee keer per jaar hebben we onze Steungroep vergadering. Een ronde tafel overleg samen met bestuur en Steungroep. Deze keer hebben we dit overleg feestelijk afgesloten met grote dankzegging en verwondering over Gods trouw!

Kijk mee op Family 7

10 Feb 2016

Er is vast op de dag wel een moment dat je met een kopje koffie of thee even je kunt laten bemoedigen: de tijden van het 40 dagen project op Family 7: Rond 7.00 uur, 11.15 uur, 14.55 uur, 18.15 uur en 23.55 uur.

Zendelingen

09 Feb 2016

Onze bemoedigingen gaan de hele wereld over. Dat hoort heel groot, maar dankzij www, het internet, gebeurt dit eigenlijk vanzelf. Wij zetten deze media graag in voor Gods Koninkrijk!

Bemoedigingsdag

07 Nov 2015

Een inspirerende en zeer geslaagde bemoedigingsdag met zo'n 300 mensen! Het was voor onze kleine organisatie met vrijwilligers, een stap in het diepe, maar wat was de dag geslaagd.