Persoonlijk van Gerry

20 Jul 2018

Lieve betrokken mensen van de Bemoedigingssite, 

Vrijdag 20 juli, 

Dank je wel als je hebt meegebeden aan voorspoedig herstel van de hak van Wim, mijn man. We zijn nu ongeveer 4 maand verder, en inmiddels blijven de krukken onberoerd, fietste Wim vorige week van Roden naar Zwolle, begint wandelingen te maken, gaat trouw naar fysiotherapie en we zien echt dat het herstel goed doorzet. 

Het is echt heel fijn dat het herstel zo goed verloopt, we voelen ons hierin ook gezegende mensen. Er zitten elf schroeven in het hielbeen, dat is feitelijk je hak waarop je hele lichaam op rust als je rechtop staat. 

Deze genezing is belangrijk voor ons, omdat we toe zijn aan een renovatie van ons oude woonhuis. Dat staat te gebeuren en ook dit punt wil ik delen met de betrokken kijkers en bezoekers van onze Bemoedigingssite. Iedereen die verhuist of verbouwt weet dat dit een fase is van grote chaos. Alles van zijn plaats, wekenlang met bouwmannen in de weer. Ik wil jullie gebed hiervoor vragen. Niet alleen voor Wim, maar ook voor mezelf, dat ik fysiek voldoende kracht zal hebben om alles wat er gedaan moet worden, ook te doen. 

Dank je wel, als je meeleeft, ik hoop dat je wilt meebidden, aan 's Heren zegen is 't al gelegen! 

Wordt vervolgd! 

Gerry Vrijdag 15 juni, 

Vorige week was het hielbeen zo hersteld dat Wim officieel er weer mee zou mogen lopen en hem weer volledig mag belasten. Maar je zou zeggen: nu begint het pas... Het opnieuw leren lopen en gebruiken van de voet, die in nauw contact staat met een been, een knie, een heup en ga zo maar door. We zijn wat overmoedig gestart, om daarna te merken hoe andere leden meelijden in dit verhaal van opnieuw in beweging komen. Nu begint het pas een beetje door te dringen dat dit veel geduld vraagt en waarom er meteen is gezegd dat het zoiets wel een jaar kan duren. 

We hebben samen veel geduld nodig! 


Vrijdag 18 mei, 

Afgelopen vrijdag zijn Wim en ik weer naar het ziekenhuis geweest voor controle van de hak. We hoorden daar dat de orthopeed bijzonder tevreden was over het aangroeien van nieuw bot. Het geheel dat nu door 11 schroeven wordt vastgehouden, voegt zich mooi tot één geheel, zoals het hielbeen ook hoort te zijn. Van de verplichte 12 weken onbelast houden, gingen er nu 4 weken af. Dat vonden we allebei geweldig om te horen. Hoewel we het heel goed samen opvangen, ervaren we het als heel bijzonder dat Wim zoveel eerder aan de revalidatie mag beginnen. Daar zien we ook allebei naar uit. We zijn er nog niet, opnieuw gaan staan en de hak belasten en weer gaan lopen, dat zijn nieuwe uitdagingen, maar met goede hoop stappen we voort! We danken onze Hemelse Heelmeester! 

Liefs Gerry 


Zondag 8 april,

Zaterdag 10 maart gebeurde het, en sinds die dag zijn er al vier weken gepasseerd. Wim en ik moeten samen een nieuwe draai vinden, een nieuw evenwicht in allerlei dingen die anders zo vanzelfsprekend gebeurden. In deze persoonlijke noot, zal ik af en toe iets bij schrijven van de dingen die we samen meemaken en hoe we omgaan met deze veranderingen. 

Dit doe ik om twee redenen: het is altijd fijn als er meegeleefd kan worden met elkaar en daarvoor is soms wat relevante informatie nodig. Het tweede is dat we in deze periode ook dingen meemaken die voor ons onverwachtse zegen en inspiratie zijn. Deel daar in, want God is goed voor zijn kinderen. 

Een voorbeeldje van die zegen is de aanschaf van een scootmobiel. Omdat we meteen hoorden dat we op een lange tijd van revalideren moesten rekenen, en het verlangen om toch niet helemaal aan stoel en huis gekluisterd te zijn, een tweedehands scootmobiel aangeschaft. Sommigen schrokken er van, anderen vonden dat Wim ineens zo oud werd door daar zich mee te vervoeren. Maar al die opmerkingen hebben we blijmoedig ter zijde geschoven toen we zagen hoeveel plezier we juist zouden hebben met dit hulpmiddel. Samen met de hond wandelen, onze kleinkinderen die het geweldig vinden om met opa een boodschap te gaan halen met scoot. 

Je moet er lef voor hebben, een poosje dankbaar gebruik maken van een hulpmiddel, je laten voort helpen. Wat een kostbare les voor ons als volgers van Jezus Christus. Want reken maar dat ook wij vaak een hulpmiddel nodig hebben om Jezus te kunnen volgen en reken ook maar dat wij als kinderen zo blij zijn om met onze Hemelse Vader, samen met Zijn krachtmiddel, voor een boodschap op pad te gaan! 

Gerry 
Vrijdag 30 maart: 

Nu alweer bijna 3 weken geleden, vlak voor onze veertigste trouwdag, dat mijn man Wim van een vallende ladder gesprongen. 
Hij heeft hierbij zijn hielbeen gebroken op verschillende plaatsen en is daar afgelopen dinsdag aan geopereerd. Er zijn maar liefst 11 flinke schroeven en een metalen plaatwerkje in zijn hak gekomen. Nu volgen eerst 3 maanden rust, de voet volkomen onbelast houden, voor er met  revalidatie begonnen kan worden.

Dit alles brengt zowel Wim als mij in een nieuwe situatie. We hebben dit nog niet eerder in die veertig jaar samenzijn meegemaakt. Daarvoor zijn we ontzettend dankbaar. 

Ook voor mij betekent deze situatie verandering. Naast de mantelzorg die er al aanwezig is, in de zorg voor Tiago en de zorg voor mijn moeder, zal in plaats van ondersteuning ontvangen, het meer ondersteuning geven zijn. Dat doe ik graag.

Want het is zondermeer dankzij Wim, dat ik jarenlang zoveel tijd, vrijheid en ruimte heb gekregen om de Heer te dienen in schrijven en spreken. Hoe vaak nam Wim niet wat zorgtaken over, omdat ik nog even iets 'moest' doen voor de Bemoedigingssite. Ik voelde me de laatste jaren in praktische zin,  zo gesteund met een man als Wim. 

Hoe dit de komende maanden gaat uitpakken, kan ik nog niet goed overzien. Dat is ook reden om dit te delen met betrokken mensen bij ons werk. 

Ik weet dat ik niet altijd die zorg en tijd aan de Bemoedigingssite zal kunnen blijven geven die het wel verdiend. Hoe erg is dat en is het erg? 

Dit weet ik en hierop rust mijn geloof: Gods zegen op dit bemoedigingswerk is niet afhankelijk van mijn inspanningen. Dit werk is geen mensenwerk, maar alle zegen die hier op rust, ligt volkomen in de hand van God! God gebruikt de Bemoedigingssite en Hij bemoedigt mensen. 

Dat wil ik voor ogen houden en let daar met mij op. Laten we samen zien gebeuren, dat het bekende woord uit 2 Korintiërs 12: 9 -10 ook nu helemaal waarheid zal blijken te zijn, ook voor Wim en mij:

Ben ik zwak, dan ben ik machtig...

Juist op onze zwakke momenten, kan God excelleren. Want Hij laat nooit los het kostbare werk dat Zijn machtige hand is begonnen, met ons... 

Met liefs, Gerry

We bestaan bijna 10 jaar...

10 Jan 2020

Nog een paar weekjes, dan bestaat de Bemoedigingssite 10 jaar! Dat is reden...

Abonnees blijven betrokken

03 Jan 2020

Waarom zou jij (gratis) abonnee worden van de Bemoedigingssite?

Help jij mee bemoedigen?

14 Nov 2019

Help jij mee bemoedigen? Zegen ons vrijwilligerswerk eenmalig met een extra gift.

Ondertiteling voor als je niet (of niet goed) kunt horen.

03 Oct 2019

Lees even hoe je bij elk nieuw filmpje zelf de ondertiteling aan kunt zetten?

Dit weekend hadden we ons 20 ste nabijweekend!

27 Sep 2019

Heer wat een voorrecht om in liefde te gaan, schouder aan schouder in uw wijgaard te staan... Ons 20ste Nabijweekend.

waarom zou je abonnee worden?

20 Sep 2019

Als jij bemoedigen in deze tijd belangrijk vindt, kom ons dan versterken: word gratis onze abonnee!

De bemoedigingssite

06 Sep 2019

Bemoedigen blijft onverminderd nodig in onze dagen. Doe met ons mee, wees betrokken en word (gratis) abonnee!

Doven & slechthorenden

09 Aug 2019

We maken een begin met de nieuwe filmpjes om deze af en toe te ondertitelen. Ook vandaag weer...

Morgen dans je weer

12 Jul 2019

Morgen dans je weer. Wat een plezier heeft het meisje in de rijdans, jongeren en ouderen tesamen!

Steungroepvergadering

28 Jun 2019

Nieuwe plannen zijn gemaakt tijdens een fijne gezegende Steungroepvergadering! Lees wat er achter de schermen gebeurt...

Situatie rond het gehoor van Gerry

07 Jun 2019

Voor hen die meeleven en meebidden met Gerry en haar gehoor.

In de vrijheid staan

03 May 2019

Vrijheid is voor mij één van de belangrijkste gaven van God aan mensen, naast liefde, geloof en hoop! Een gedicht!

Tijd van rust en herstel

12 Apr 2019

Het herstel zet goed door! God alle dank hiervoor.

Bid je ook mee?

05 Apr 2019

God houdt er van dat wij voor elkaar willen bidden. Wil je meebidden voor me?

Eindelijk!

22 Mar 2019

Eindelijk was het zover, vandaag...

Bedankt lieve mensen

17 Feb 2019

Bedankt lieve mensen

Verandering van gemeente

07 Feb 2019

Na ruim 20 jaar deel te hebben uitgemaakt van de Bethel, Drachten, is vanaf 1 januari dit jaar ons geestelijk thuis een lokale gemeente in Roden. Een kleine toelichting / verantwoording.

Deze week: setje gratis kaarten bij je bestelling!

01 Feb 2019

Alleen deze week: een setje gratis kaarten bij iedere bestelling in onze webshop... om er mee te bemoedigen!

Waar verdriet en rouw is

25 Jan 2019

Waar verdriet en rouw is, Heer, wilt U daar ook zijn!

Wij bidden voor elkaar

18 Jan 2019

Wij zoeken bidders die thuis mee willen bidden voor specifieke en persoonlijke noden van mensen die bij ons aankloppen.

In de hemel brandt nog licht

10 Jan 2019

Deze prachtige nieuwe CD is genomineerd op drie gebieden voor de Zilveren Duif Award 2019!

Nieuwe ecards

04 Jan 2019

We hebben drie nieuwe ecards toegevoegd om te bemoedigen! Bemoedig met ons mee, mensen die in jouw omgeving zijn!

Tussen schepping en Schepper

04 Jan 2019

Wandel dapper door, medegelovigen. Wandel met de Heer het nieuwe jaar in. Wandel met Hem die jou kent en liefheeft en luister naar Hem.

Piet bedankt!

20 Dec 2018

Afgelopen zondag is Piet, de man van Gery Luinstra, overleden. We gaan in hem een betrouwbare en ondersteunende kracht voor ons nabijwerk missen.

God sprak wonderlijk tijdens het tandenpoetsen

07 Dec 2018

God sprak een goed woord tegen Martin Koornstra, op een 'alledaags zomaar moment'... tijdens het tandenpoetsen!

Help mee zegen en licht te verspreiden!

30 Nov 2018

We willen mensen vinden en bereiken met positieve geloofswoorden, van hoop, geloof en vol van liefde! Help ons om hen te vinden, vertel ze over de Bemoedigingssite.

Op de juiste tijd

23 Nov 2018

Heb jij een goed woord voor me?

De steungroep vergadering

05 Oct 2018

De Steungroep (waarin bestuur en directe medewerkers zitten) komt morgen weer bij elkaar voor overleg.

Een bijzonder woord van dank

12 Sep 2018

Gerry's moeder heeft ca. 90 kaarten gekregen van mensen die ze haar "hemelse familie" noemt... Ze bedankt hen op haar eigen unieke manier.

Dit jaar komt er geen nabijweekend meer.

13 Jul 2018

Het nabijweekend dat we in september wilden organiseren zal uitgesteld worden. We hopen volgend jaar, "ons plan zij in Gods hand", graag weer twee nabijweekenden te organiseren. Een kleine toelichting lees je hier...

We gaan voor een veilige Bemoedigingssite

08 Jun 2018

De digitale wereld is voor velen ingewikkeld, help anderen (vooral ouderen) als ze ons niet zo goed kunnen vinden. We leggen hier uit hoe je dat kunt doen.

Nabijweekenden 2018

23 Feb 2018

Kom een heerlijk zegenrijk weekend meemaken, samen dicht bij onze Heer!

Stuur eens een e-card naar iemand

26 Jan 2018

Laat je gebruiken als bemoediger van mensen, stuur eens een mooie ecard. Het is een gratis dienst, maar toch zo kostbaar!

Dank voor onze vrijwilligers!

26 Jan 2018

Dank voor de vrijwilligers in Gods Koninkrijk! God roept ook jou, als vrijwilliger voor Hem...

Met Jezus, de Vredevorst

27 Dec 2017

Zonder Vredevorst geen vrede

Gezegende dagen

22 Dec 2017

Wat voor de één de mooiste dagen van het jaar zijn, zijn voor een ander de donkerste dagen. De eenzaamste dagen

Mijn presentje voor jou!

24 Nov 2017

CADEAU TIP! Verras deze dagen eens iemand met een mix setje bemoedigingskaarten! RECHTSTREEKS VERZENDING IS MOGELIJK!

Er kan nog meer bij!

27 Oct 2017

5371 abonnees... Weet je nog van een poosje geleden: We zitten nu op een nieuw record: 5396!

Bedankt!

20 Oct 2017

Steun ons liefdewerk voor de Heer!

Rennen voor vrede en gerechtigheid

13 Oct 2017

Open Doors zet zich in voor onze broers en zussen in gebieden waar de onderlinge vrede en waar gerechtigheid ver te zoeken is...

Terug van vakantie

08 Sep 2017

Terug van vakantie!

Moord en doodslag

18 Aug 2017

Opnieuw worden we opgeschrikt door heftig terreur...

Warm aanbevolen

21 Jul 2017

Voor echtparen: een gouden kans, die je als stel met vier handen tegelijk moet aangrijpen!

Oproepje om mee te denken

21 Jun 2017

Voor het schrijven van een nieuw boekje: Heb je bijzondere dingen van God gezien tijdens het sterven van een geliefde, van iemand dichtbij je; dan wil ik je vragen om dat verhaal voor me op te schrijven...

Facebook beheerder

09 Jun 2017

We zoeken een gemotiveerde facebook-beheerder. Iemand die van harte gelooft in onze missie en God wil dienen, en daarnaast over de nodige talenten en vaardigheden beschikt om dit werk te doen. Wie durft?

Het 17e nabijweekend

18 May 2017

Dit weekend zullen we ons 17e nabijweekend meemaken. Wat zien we er weer naar uit!

Reacties welkom

05 May 2017

Elke week komen er van die prachtige, ontroerende en vaak bemoedigende reacties terug van onze abonnees. Lees er eens een paar en zie hoe God doorwerkt. Hij bemoedigt mensen!

Ga voor je huwelijk!

28 Apr 2017

Warm aanbevolen: het relatie-weekend van 'beter verbonden'! Samen kijken naar belangrijkste pijlers van je huwelijk. Hoe staan we er vandaag voor als stel?

Boekje Verbonden

07 Apr 2017

Verbonden is een hartelijk pleidooi om onze relaties en verbindingen lief te hebben.

Weer thuis van een korte vakantie

30 Mar 2017

Wim en ik zijn voor 12 dagen in Gambia geweest, een korte vakantie in de zon. Terwijl het hotel baadde in het groen, was de wereld buiten het hotel zo verschrikkelijk anders! En toch... zongen we op zondagmorgen met Gambiaanse christenen samen, dat prachtige lied: tienduizend redenen tot dankbaarheid!

Filmpjes bij de boekjes

09 Mar 2017

Vind nu nog makkelijker de bijpassende filmpjes terug bij een bemoedigingsboekje.

Nieuwe abonnees welkom

27 Jan 2017

Ons werk is gratis, pro Deo! Help jij ons mee nieuwe abonnees te vinden? Ken je mensen die een positief geloofswoord zouden waarderen?

Dichter bij U

09 Dec 2016

Kerstdagen, Oud en nieuw, 2017, roerige tijden en een prachtig lied voor je ziel!

Onze webshop is klaar!

28 Oct 2016

We hebben een webshop! Kom bemoedigend in actie voor anderen en ontvang bemoediging!

Steungroep vergadering 14 oktober 2016

14 Oct 2016

We waren er allemaal, hoewel dat aanvankelijk er niet bepaald op leek. De Steungroep heeft haar twee jaarlijkse vergadering vandaag weer gehad. En Wieger Sikkema verraste ons tijdens de lunch met zijn aanwezigheid.

We stoppen met de Bemoedigingsapp

07 Oct 2016

Onze website past helemaal op elke computer, laptop, tablet of telefoon; daarom stoppen we met de aparte voorziening voor Iphones, de Bemoedigingsapp.

We hebben iets nieuws om te bemoedigen

08 Sep 2016

Yes! We hebben 9 prachtige e-cards met quote's die je kent van de Bemoedigingssite! We bieden je de mogelijkheid om ze gratis te versturen, zoveel als je wilt.

Bemoedigers zijn ook maar mensen

12 Aug 2016

Bemoedigers zijn ook maar mensen, in de zin van: we maken als bemoedigers grotendeels dezelfde dingen mee als iedereen. Dat betekent dat bemoedigen uit het hart en leven geboren wordt!

Nieuwe abonnees

29 Jul 2016

Ik wist niet goed wat er gebeurde deze week, maar er kwam een stroom van nieuwe abonnees binnen. De reden weet ik niet goed, misschien is er ergens reclame voor ons werk gemaakt. Het maakt niet uit. Mijn blik gaat naar omhoog: Vader, U weet alle dingen! Zegen de mensen die via ons werk bemoediging zoeken! Bemoedig hen Heer!

Opnieuw gaan we samenwerken met TransWorldRadio

29 Jun 2016

Deze week zijn er weer een paar concrete afspraken gemaakt met TransWorldRadio, om het bemoedigen ook via hun radiowerk te verspreiden. Meer weten?

We hebben weer 5000 abonnees

24 Jun 2016

Stuur de nieuwsbrief daar aan anderen, maak mensen er op attent dat ze gratis onze nieuwbrief ontvangen, met elke week een bemoediging in hun mailbox.

Wij bemoedigden met elkaar! (slot actie Athene 17)

15 Jun 2016

We hebben met elkaar iets moois gedaan! Jullie gaven maar liefst € 1905,00 euro rechtstreeks aan Stichting Bootvluchteling, en ik ging 10 dagen de jungle in waar honderdduizenden mensen en kinderen zich moeten zien te redden.

10 dagen blog vanuit Athene

19 May 2016

Volg via onze blog de reis van Gerry naar Athene. Duizenden vluchtelingen in Athene zitten momenteel vast in noodopvang, nu ook overheden niet meer weten, welk perspectief ze kunnen geven op de nood van deze mensen.

Stuur de bemoediging door!

29 Apr 2016

Verdubbel de kracht van de bemoedigingen, door ze door te sturen...

Drieluik over innerlijk herstel

21 Apr 2016

Het is een fantastisch 3-luik. Mijn zus en ik praten heel vaak over deze niet-spectaculaire en toch voor de persoon in kwestie zo spectaculaire bemoeienis van de Vader. Dank daarvoor. (een medewerker)

Wel abonnee, geen nieuwsbrief ontvangen?

25 Mar 2016

Lees wat je zelf kunt doen, als je wel bent ingeschreven, maar je nieuwsbrief niet ontvangt op vrijdagmiddag?

We schakelen over

18 Mar 2016

We schakelen over op een nieuwe voorziening voor onze wekelijkse bemoedigings nieuwsbrief. Schrijf je opnieuw in, als je op vrijdagmiddag geen nieuwsbrief meer ontvangt.

Ik kan de tekstbijlage niet meer vinden?

29 Feb 2016

'Help, wat doe ik verkeerd?' schreef een trouwe abonnee. Ze kon de tekstbijlage niet meer openen. Na een kleine toelichting ontvingen we: 'Eureka! Ik heb hem gevonden.'

Bijna een half miljoen bekeken filmpjes!

16 Feb 2016

We bestaan nu zes jaar! Wat is er veel gezaaid aan bemoedigingen, in de naam en kracht van Jezus Christus. En wat hebben we veel mensen mogen bereiken: 492.754 bekeken filmpjes! Dat is bijna een half miljoen...

Steungroep vergadering

15 Feb 2016

Twee keer per jaar hebben we onze Steungroep vergadering. Een ronde tafel overleg samen met bestuur en Steungroep. Deze keer hebben we dit overleg feestelijk afgesloten met grote dankzegging en verwondering over Gods trouw!

Kijk mee op Family 7

10 Feb 2016

Er is vast op de dag wel een moment dat je met een kopje koffie of thee even je kunt laten bemoedigen: de tijden van het 40 dagen project op Family 7: Rond 7.00 uur, 11.15 uur, 14.55 uur, 18.15 uur en 23.55 uur.

Zendelingen

09 Feb 2016

Onze bemoedigingen gaan de hele wereld over. Dat hoort heel groot, maar dankzij www, het internet, gebeurt dit eigenlijk vanzelf. Wij zetten deze media graag in voor Gods Koninkrijk!

Bemoedigingsdag

07 Nov 2015

Een inspirerende en zeer geslaagde bemoedigingsdag met zo'n 300 mensen! Het was voor onze kleine organisatie met vrijwilligers, een stap in het diepe, maar wat was de dag geslaagd.