Nieuws
Persoonlijk
Lieve mensen, Afgelopen maandag was het zogenaamd 'Black monday'. Zelfs winkels speelden er op in, alsof Commercie geen idee heeft van welke trieste achtergrond deze zwarte maandag heeft. Op deze dag van het jaar sterven gemiddeld genomen de meeste mensen. Januari, een lastige maand voor ouderen en zieken of voor suïcidale mensen. Januari is een moeilijke maand als het leven tot een last is geworden.

Dinsdag overleed mijn schoonmoeder op de gezegende leeftijd van 97 jaar. Woensdag overleed een lieve vriendin. Zij is net zo oud als ik, 62 jaar. Zij en haar man zijn even lang getrouwd als Wim en ik, ze hebben ook evenveel kinderen en wat de kleinkinderen betreft ons tiental zelfs overtroffen. Twee overlijdens, twee begrafenissen, wat een impact kan de dood van een geliefde hebben op ons, partner, kinderen, kleinkinderen, vrienden en vriendinnen. Wat kan er een verdriet vrijkomen, zodra die tranen eenmaal gaan vloeien. 

Misschien heb jij ook zoiets deze week of in de afgelopen tijd meegemaakt. Of je staat er nog voor: je weet dat je binnenkort iemand gaat verliezen. 

Ik vraag aan de Heer om vooral daar te zijn waar verdriet en rouw een rolspelen. Ik bid het voor ons allemaal: want het blijft altijd erg om mensen waar je veel om geeft los te moeten laten. Het onherroepelijke van de dood, een (tijdelijk) verlies dat desondanks een groot missen geeft! 

Dan is nabijheid en warmte, liefde en troost van God zo belangrijk, voor jou en mij en onze naasten. Zoek de Heer en wees extra lief voor elkaar! 

Blijf bij hen, Heer... blijf bij mij, Heer...  

Gerry 

Terug naar nieuws overzicht