Nieuws
Persoonlijk
Lieve mensen, In januari begon het jaar met de zogenaamde 'Black monday'. Zelfs winkels speelden er op in, alsof Commercie geen idee heeft van welke trieste achtergrond deze zwarte maandag heeft. Maar na Januari kwam ook Februari en Maart en April ... en corona. De wereld is overspoeld door ziekte en dood en grote ontwrichting...

Ik schreef in januari dit:

Afgelopen maandag was het zogenaamd 'Black monday'. Zelfs winkels speelden er op in, alsof Commercie geen idee heeft van welke trieste achtergrond deze zwarte maandag heeft. Op deze dag van het jaar sterven gemiddeld genomen de meeste mensen.

Januari, een lastige maand voor ouderen en zieken of voor suïcidale mensen. Januari is een moeilijke maand als het leven tot een last is geworden. 

Nu weten we dat februari, maart en zelf nu nog in april er nog veel meer mensen zijn gestorven dan op 'black monday'. 

In januari hadden Wim en ik twee begrafenis kort na elkaar en wat had het een impact.

Ik schreef toen iets over de impact van deze bijzondere week. Maar als ik nu kijk naar wat we nu mee moeten maken, dan is het alleen maar sterker. Zoveel ziekte en zoveel dood. En toch grijp ik me opnieuw vast aan wat ik in januari schreef. Ik bid dat ook jou toe, want dit onze hoop! Hoop die ons levend maakt en levend houdt, dwars door alles heen.

"Dinsdag overleed mijn schoonmoeder op de gezegende leeftijd van 97 jaar. Woensdag overleed een lieve vriendin. Zij is net zo oud als ik, 62 jaar. Zij en haar man zijn even lang getrouwd als Wim en ik, ze hebben ook evenveel kinderen en wat de kleinkinderen betreft ons elftal zelfs overtroffen. Twee overlijdens, twee begrafenissen, wat een impact kan de dood van een geliefde hebben op ons, partner, kinderen, kleinkinderen, vrienden en vriendinnen. Wat kan er een verdriet vrijkomen, zodra die tranen eenmaal gaan vloeien. 

Misschien heb jij ook zoiets deze week of in de afgelopen tijd meegemaakt. Of je staat er nog voor: je weet dat je binnenkort iemand gaat verliezen. 

Ik vraag aan de Heer om vooral daar te zijn waar verdriet en rouw een rolspelen. Ik bid het voor ons allemaal: want het blijft altijd erg om mensen waar je veel om geeft los te moeten laten. Het onherroepelijke van de dood, een (tijdelijk) verlies dat desondanks een groot missen geeft! 

Dan is nabijheid en warmte, liefde en troost van God zo belangrijk, voor jou en mij en onze naasten. Zoek de Heer en wees extra lief voor elkaar!"

Blijf bij ons, Heer... blijf ons nabij...  

Gerry 

Terug naar nieuws overzicht