Ina Veenemans

Ina Veenemans

Mijn naam is Ina Veenemans-Lawalata, getrouwd met Wim mijn Hollandse man, moeder van vier kinderen die inmiddels allemaal getrouwd zijn en hun eigen gezin hebben. Mijn geboorteplek is Westerbork, het voormalige doorgangskamp van de Joden, welke na de oorlog ook werd gebruikt om de Molukkers op te vangen – waaronder mijn ouders. Ik ben opgegroeid in Barneveld in ‘Woonoord de Biezen’, wat een plek is waar ik mooie herinneringen aan heb: de gezelligheid en saamhorigheid, volleyballen achter de kantine, de trouwfeesten, zondagschoolreisjes, bijbelverhalen op de zondagschool, catechisatie, belijdenis doen, pertjekapaan, in de kantine naar de film over Mozes kijken! Geweldig!

Tegenwoordig woon ik in het mooie Zutphen, waar we lid zijn van een Evangelische Gemeente. Ongeveer veertig jaar geleden heb ik een bewuste keuze gemaakt om mijzelf helemaal aan de Here Jezus over te geven: het beste wat mij is overkomen. Het heeft mijn leven totaal veranderd, weliswaar een proces wat nog steeds doorgaat, maar ik kan zeggen: God heeft grote dingen in mijn leven gedaan!

Door de jaren heen heb ik een toenemende liefde gekregen voor Gods volk, waar Hij een plan mee heeft. Vanuit de bijbel en door studie heb ik de Joodse wortels van het Christelijk geloof mogen ontdekken, wat mij ontzettend heeft verrijkt in mijn geloofsleven. Hoe meer ik het bestudeer, hoe meer ik erachter kom dat mijn kennen onvolkomen is en God zoveel meer en groter is dan ik beseffen kan! In dat proces ben ik andere Molukkers tegengekomen die een hart voor Gods volk hebben. Ik vind het heel bijzonder om onze gemeenschappelijke liefde voor God en Zijn volk te ervaren.

Het land Israël heb ik verschillende malen bezocht, waardoor de bijbel tot leven komt door alles wat je daar ziet. Ik heb er iedere keer van genoten. De Molukken is mijn moederland en Israël mijn vaderland, land van mijn Vader! Mijn verlangen is om mensen mee te nemen en te laten kennismaken met het land van de bijbel! Ik ga geregeld met een groep naar Israël; ik zie ernaar uit om meer te leren en te ontdekken van deze reis! Als u ook het verlangen hebt om Israël te bezoeken, dan bent u van harte uitgenodigd.

Patih en Herda Talapessy waren de voortrekkers en ik heb me bij hen mogen aansluiten. Samen met andere Molukkers hebben we vervolgens de Stichting MfI opgericht: Maluku for Israel! Ons eerste doel is een bewustwording op gang te brengen onder het Molukse volk aangaande Gods bedoeling met Zijn volk Israël, o.a. door het houden van spreekbeurten en het verzorgen van cursussen in onze Molukse kerken en groepen. Daarnaast willen we projecten steunen in Israël. Als bestuur en met de hulp van een klein team proberen we hieraan gestalte te geven.

Mocht u na het lezen hiervan meer informatie van ons willen hebben, of voor uw kerk of groep een presentatie wensen, dan horen we dat graag van u. Klik hier voor onze contactgegevens.

Shalom,

Ina Veenemans-Lawalata