Wieger Sikkema

Wieger Sikkema

Ik ben Wieger Sikkema, geboren op 5 juni 1966. Ik ben getrouwd met Marja en heb samen met haar vijf prachtige kinderen mogen krijgen, drie jongen en twee meiden. Na 13 jaar in het basisonderwijs te hebben gewerkt heb ik in 1998 de stap naar de kerk genomen en ben voorganger geworden in het Groningse Musselkanaal.
In 2009 verhuisden we terug naar onze geboortegrond, Friesland, en werd ik Zorgpastor in de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten.
In maart 2015 volgde de overgang naar het voorgangerschap van de Evangelische gemeente Berea Noord in Apeldoorn. Daarnaast werk ik als zorgwerker in de Vrije Baptistengemeente in Meppel. Verder spreek ik in diverse gemeenten en begeleid ik personen of gemeenten. Sinds 2013 ben ik betrokken bij de Bemoedigingssite.


Bemoedigen is voor mij bijna een vorm van zegenen. Goede woorden van God uitspreken voor en over mensen. De bijbel roept ons op ons te richten op alles wat goed is en waar, wat lof verdient. En God heeft zoveel goeds te geven, een leven in overvloed noemt Jezus dat. Dat is een leven dat gekenmerkt wordt door vrede, rust, liefde en blijdschap, wat de omstandigheden materieel of fysiek ook mogen zijn.


Natuurlijk ken ik ook de momenten dat andere gevoelens de overhand dreigen te nemen. Toch weet ik ook dat als ik mij op God richt en me bedenk wie Hij is en wat Hij met me voorheeft, dat er die vrede, 'sjalom' weer is. Dat inspireert me om mensen te laten delen in wat God belooft en laat zien in Zijn Woord.

Twee mooie liederen die me inspireren om door te gaan mensen te bemoedigen:

Zegen,

Wieger Sikkema
Voorganger Evangelische gemeente Berea-noord, Apeldoorn