Bemoediging van de week afl. 266

Op een ruw houten kruis

02-03-2018 visibility2264 share21
02 Mar 2018

Jezus stierf aan een houten kruis. Het is eenvoudig en onbewerkt hout, dat omhoog geheven wordt van de aarde, om zo een vervloekt mens op te hangen, zichtbaar voor de omgeving. Deze situatie verwijst echter niet naar dood en schande, maar naar genezing en leven! Als God zichzelf openbaart aan het volk Israel als een genezende God, wordt er temidden van ziekte en ontbering door giftige slangen, een stok omhoog geheven, zodat in de wijde omgeving iedereen die stok kan zien. Daar aan vast geslingerd een dode slang. Dit teken wordt symbool voor artsen, de bekende esculaap.

Maar voor ons wijst dit kruishout op Jezus, de grote overwinnaar over de dood, de slang en welke ziekte dan ook. Het maakt dit teken tot een baken van hoop in Jezus Christus! Yahweh Roféh (Exodus 15: 26) betekent: ”Ik, de Heer, ben het die jullie geneest, Zie op Mij!”

Kort nieuws

Wij houden van bemoedigen in de naam van Jezus!

* Van hart tot hart

* Van huis tot huis!   

Andere video's uit de categorie Geloofsopbouw

Onbegrijpelijke wegen - God's offer
25-01-2013 visibility282 share0
Serie Henri Nouwen, HN 3
10-06-2011 visibility547 share0
Hebr. 6 Hoop als anker
08-10-2010 visibility28 share0
Hebr. 4 De grote zendeling
24-09-2010 visibility28 share0

Bekijk uit de categorie

Hanna Swart
Hanna Swart
Moeder, vrouw van Hendrik, docente, bemoediger, vrouwenwerker, oprichter van Eva's Dochter, levensgenieter.

Als werkende moeder van een jong gezin met 3 opgroeiende jongens is het leven intensief, prachtig en rijk. Als je dan ook nog iets wilt bijdragen aan het Koninkrijk van God, dan … Lees meer

foto Kaartenset Mix

€ 2,00

Kaartenset Mix
Kaartenset

Kaartenset Mix

Persoonlijk van Gerry

23 Mar 2018

Deze nieuwspagina gebruikt Gerry om je te betrekken bij hun situatie, sinds de man van Gerry, Wim, door een val van een ladder zijn hielbeen op meerdere plaatsten heeft gebroken.

Eenmalige donatie met iDeal

Ja! Het is belangrijk dat onafhankelijke christenen zich in de naam van Jezus sterk maken voor bemoedigen. Ik bemoedig jullie vandaag met mijn donatie!

Jaarlijks de bemoedigingssite ondersteuning, graag! Meldt je aan als vaste donateur