Wat doe je met Jezus?

Gerry Velema
folder_openGeloof
visibility0 share0
16 Feb 2018

De jaarlijkse vasten periode voor christenen breekt weer aan. 

We zijn onderweg naar Pasen. 

Dat onvoorstelbare grote moment in de geschiedenis van de mensheid. God zelf betaalde de prijs voor de schuld die de mens gemaakt en opgelopen heeft in dit leven. Hoe verloren onze wereld er momenteel ook bij ligt, verlies nooit de hoop dat God niet meer weet hoe Hij deze wereld weer goed, schoon en een volmaakte toekomst zal geven! Als er iets is dat van de daken geroepen moet worden, dan is het wel dat God alles heeft ingezet opdat wij en heel deze wereld niet verloren zouden gaan, maar eeuwig met Hem zouden zijn! 

Maar tegenwoordig lijkt niemand meer de schuld te hebben. Mensen bedenken van alles om zich maar niet schuldig te voelen. Als we niet meer schuldig zijn, waarom zouden we nog geloven in een God die onze schuld vergeven wil?

Toch is het evangelie van het kruis en Jezus' losprijs juist vandaag zo nodig en relevant.

Want als voor alle schuld die we naar God en naar elkaar hebben, geen vergeving of vereffening bestaat, dan gebeurt er iets dat erger is dan het schuldig zijn zelf. Dat laatste zie je tegenwoordig massaal toeslaan onder de mensen. Mensen gaan elkaar wantrouwen, want schuldigen blijven ongestraft in ons midden. Eenmaal bedrogen is het zoveel moeilijker om je vertrouwen opnieuw te geven aan deze persoon en zeker als de schuld nog wordt ontkent of wordt weggepraat. Het gevolg van 'ik heb geen schuld!' is dat onze verbindingen, structurele en belangrijke dragers van verbanden en onze verbonden verbroken worden! De cohesie verdwijnt uit de samenleving en dat is precies wat je vandaag de dag ziet gebeuren.

Dan wordt de mens werkelijk rijp om verdoemd te worden, niet door God, maar vooral door elkaar. Mensen leren niet meer de weg van vergeving. Ze willen zelf geen schuld meer dragen, of erkennen, geen weg bewandelen van vergeving vragen aan hun naaste. Bij velen van ons ligt de schuld van alle ellende altijd op het bordje van een ander. En hardvochtig als de mens is: Laat die ander in zijn schuld maar stikken, mij treft geen blaam! 

Kijk even met me mee naar Jaweh, de God die vanaf de schepping te maken kreeg met schuldige mensen. Jaweh is geen wrekende God die genoegdoening wil zien voor ons falen. Het gaat Hem helemaal niet om genoegdoening, als Jezus komt om de schuld op zich te nemen en de weg van verzoening vrij te maken. Het gaat de Heer om wat er áchter die vergeving ligt: herstel van de verbinding, van verbanden en van verbondenheid! De cohesie terug brengen tussen Schepper en schepsels, tussen hemel en aarde, tussen mens en zijn naaste, tussen man en vrouw, vader en dochter, moeder en zoon, broer en zus, vriend en vriendin. Cohesie tussen buren in de straat, kinderen op school, inwoners van een land etc. 

God wil dat we het paradijs weer gaan vinden, omdat daar onze bestemming ligt! Het offer van Jezus was nodig om dat gaat om de hartewens van Jaweh: Hoe komt de mens terug bij Mij, als MIJN GELIEFDE ZOON EN DOCHTER! 

Pasen vertelt ons over Gods Hartewens.

Mens, jouw schuld is betaald, 'al mijn schuld is weggedaan,'  Kom in Mijn armen, Kom thuis, mijn zonen en mijn dochters, Kom van verre of van dichtbij, Kom bij Mij! Amen! Daarom vieren we als christenen Kerstfeest, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren!   

'Wat doe jij, wat doe ik met Jezus Gods Zoon?' 

Liefs Gerry 

Bekijk ook eens een bemoediging

In de Lappenmand
26-08-2016 visibility1697 share176
Kleren
20-02-2016 visibility188 share5
Vervolgde christenen
10-04-2015 visibility1048 share0
Leren voor later
31-01-2014 visibility1466 share0
foto Kaartenset Mix

€ 2,00

Kaartenset Mix
Kaartenset

Kaartenset Mix

Eindelijk!

22 Mar 2019

Eindelijk was het zover, vandaag...