Mensen bedankt!

Wieger Sikkema
folder_openMens
visibility0 share0
08 Mar 2017

Bedankt!

Lieve mensen,

Wat een zegen dat ik op vrijdag 17 maart jullie weer mag bemoedigen. In die bemoediging deel ik ook iets van mijn reis van het afgelopen halfjaar.

In de zomer van 2016 hoorde ik dat ik een open hartoperatie moest ondergaan omdat er omleidingen gemaakt moesten worden om vernauwingen in mijn kransslagaders. Een heftig bericht en het begin van een reis met onzekerheid, angst, onrust en de confrontatie met je eindigheid. Niet gemakkelijk!

Nu gaat het weer heel goed en kan ik terugkijken op de reis die ik en mijn gezin moesten maken. Dwars door alles heen is mijn vertrouwen op God gegroeid. Niet omdat ik Hem nu beter begrijp. Mijn vragen zijn alleen maar toegenomen, maar tegelijk ben ik dieper overtuigd van het feit dat niets Hem uit de hand loopt. Hij heeft mijn leven, jouw leven, de hele wereld in Zijn hand.

We willen vaak dingen zeker weten, vaste overtuigingen hebben. Maar juist die vaste overtuigingen, onze dogma’s en ‘zekerheden’ staan ons in de weg om God dieper te leren vertrouwen. Hij is altijd groter dan wij kunnen bedenken. En dus mogen we onze vragen laten staan, Hem bevragen. Zonder angst. Met open vizier. Dat is voor mij de weg naar groter vertrouwen en ik geloof dat het in onze geloofsgroei uiteindelijk daar om gaat. Dieper vertrouwen, ons toevertrouwen aan een God die ons niet uit het oog verliest, wat ons ook overkomt. ‘Wees niet bang’. Hoe vaak wordt het niet herhaald in de Bijbel, hoe vaak spreekt Jezus daarover met zijn leerlingen. ‘Ze zullen je vervolgen, mishandelen, maar wees niet bang’. Vertrouw! Geloof in God en in jezelf en zo in mensen.

Zomaar wat bespiegelingen, wat gedachten. Eigenlijk om te zeggen dat het niet fijn was om een zo heftige ingreep te ondergaan, maar dat ik diezelfde tijd nu kan zien als enorm waardevol. God is groot, ik ben klein! En dat is goed!

Tot slot: wat was het mooi om vanuit alle hoeken van het land bemoedigingen en kaartjes te ontvangen van mensen die ik niet persoonlijk ken, maar die mij kennen via de Bemoedigingssite. Jullie dus! Wat doet het goed te weten dat er mensen zijn die aan je denken en voor je bidden. En zo heeft Hij het ook bedoeld. Elkaar bemoedigen en bemoedigd worden. Heel erg bedankt!

Wieger 

Bekijk ook eens een bemoediging

Ineens koos Jozef!
16-03-2018 visibility1968 share9
God van dichtbij
24-11-2017 visibility1008 share135
Vijfde kruiswoord
21-03-2016 visibility147 share2
Niet genezen
04-11-2011 visibility289 share0
foto Kaartenset Mix

€ 2,00

Kaartenset Mix
Kaartenset

Kaartenset Mix

Persoonlijk van Gerry

23 Mar 2018

Deze nieuwspagina gebruikt Gerry om je te betrekken bij hun situatie, sinds de man van Gerry, Wim, door een val van een ladder zijn hielbeen op meerdere plaatsten heeft gebroken.