Wees hartelijk welkom op het Nabijweekend, kleinschalig en hartversterkend.

Wil jij ook zo graag een nabijweekend meemaken? Voor 2020 zijn er twee weekenden gepland.

Helaas kun je je niet meer opgeven voor het nabijweekend. 

Hoewel de belangstelling opnieuw bijzonder was, zowel voor mei als voor september, en we druk bezig waren om met alle gasten kennis te maken, kwam die kleine vijand die alles in onze wereld op de kop heeft gezet. Jullie kennen hem ook.

Met de huidige richtlijnen van onze overheid en de verwachtingen dat deze besmettelijke coronavirus ons ook na 6 april nog een tijdje in de greep zal houden, achten wij het niet mogelijk om in een groepsaccommodatie samen te komen. We komen vanuit het hele land gereisd naar het Nabijweekend. We trekken bijna 48 uur veel en intensief met elkaar op.  Ons weekend werkt juist met heel andere krachten dan de huidige beschermende maatregels van onze overheid. Tijdens het weekend zijn we juist dichtbij elkaar, we willen elkaar kunnen aanraken, kunnen omarmen, zingen, bidden, samen optrekken en van alles  ondernemen. Die twee combineren nu even niet. En in deze situatie willen we onze overheid gehoorzaam zijn. 

Daarom hebben we besloten onze opdracht met pijn in het hart, toch terug te geven aan onze Hemelse Vader. We bezinnen ons nog hoe we toch "nabij" kunnen zijn, juist hen die het zo nodig hebben.

Intro: wat is een nabijweekend? 

Het belangrijkste kracht in het weekenden is wel de nabijheid van onze Heer. Vertoeven bij Hem, een heel weekend lang! Het effect hiervan kan bijna niet onopgemerkt blijven, hoe je ook in het leven staat. Deze tegenwoordigheid van God is zo heilzaam, rustgevend en  versterkend. Het nabijweekend heeft meestal een zegenende effect op onze gasten en ook op ons zelf. 

We willen nabijheid zoeken en vinden. Samen zijn we dichtbij het Woord van God. Ook kom je dichtbij  je eigen hart  en we zijn ook dicht bij elkaar. Nabij-weekenden, het is niet makkelijk uit te leggen, je moet het zelf ervaren.  

We hebben ons programma zo samengesteld dat allerlei aspecten van 'Nabijheid' aandacht krijgen. Bemoedigingen, samen zingen, samen bidden, maar er is ook veel ruimte voor persoonlijke aandacht, persoonlijk gesprekjes en / of voorbede. We nemen ook rust, ontspanning, je wordt ook goed verzorgd. Bij dit dit alles weten we ons diep afhankelijk van Gods leiding en Zijn voortdurende aanwezigheid. 

Hij houdt van jou, we zien je dus als onze kostbare gast! Daarom willen we graag dat je je thuis voelt. Je bed is al opgemaakt en er wordt heerlijk voor je gekookt. We genieten hier ook veel privacy, dat is bij onze weekenden echt nodig. We willen ons vrij voelen om God te zoeken, om met ons hart bij Hem te komen, om Hem uitbundig te danken, maar ook elkaars tranen te drogen in Jezus Naam.  

We mengen allerlei ingrediënten die passen bij een samenzijn van een groot gezin. Zo voelt het ook, we zijn thuis bij elkaar, als een groot gezin. En God is onze Vader!  

Een Nabijweekend is juist vanwege haar kleinschalige karakter een uniek gebeuren. Vraag iemand die bij ons is geweest hoe het was en je krijgt vanzelf zin in om ook te komen. 

Houd er wel rekening mee dat dit werk pro Deo plaatsvindt. Het team dat deze weekenden verzorgd zijn allemaal vrijwilligers. We willen jou van harte dienen, maar zoals in elk gezin, het is ook een beetje rekening houden met elkaar.  

namens het Nabij-team, Atty, Bea, Gery, Gerlinde en Gerry 

Weetjes over het Nabijweekenden 2020

Data: 15 mei - 17 mei en 18 sept -  20 sept  ( Beide uitgesteld) 

Duur: Weekend duurt van vrijdagmiddag 17.00 uur tot zondagmiddag 15.00 uur.

Openbaar vervoer: Wij halen je van de trein (station Groningen).  

Opgeven. Na je opgave, belt er iemand van ons team je thuis op. We willen je graag even leren kennen, je vragen beantwoorden en wij zelf hebben ook een paar praktische vragen. 

Aanbetaling: Mogen we je uitnodigen, dan vragen we je alvast 50 euro van de kosten over te maken, zodat jou reservering vast staat. Dit geldt zowel voor het meiweekend als het weekend in september.  

Onze lokatie

Het is nu nog onzeker waar we ons werk zullen kunnen voortzetten. We zijn hier flink over aan het nadenken. Later herover meer nieuws. 

De kosten van een nabijweekend

Hulp gezocht

Het organiseren van een Nabij-weekend vraagt veel werk. Woon je in de buurt, wellicht dat je ons een handje kunt helpen. Klik hier voor een overzicht van de werkzaamheden