In de hemel brandt nog licht

02 Nov 2018

Huiskamerconcert in Groningen, 16 november a.s. 

Een prachtige kans om kennis te maken met het NoorderLichtproject, muziek dat een sterk bemoedigend accent heeft, blij maakt, troost biedt en sommige liedjes zijn gewoon ontzettend leuk om mee te zingen. Warm aanbevolen. 

De presentatie van de CD kun je gratis bijwonen, maar je moet je wel vooral opgeven, ivm beperkte ruimte. 

Meer weten over de achtergronden en het ontstaan van dit nieuwe muziek licht in ons land, lees dan verder... 

Gerry  Geschreven op 12 oktober:

De afgelopen maanden ben ik getuige geweest van een uniek stukje werk van God in mijn dorp Roden. In de Vrijgemaakte kerk, de Open Hof, is al wat jaartjes een combo actief om de zondagdiensten op te luisteren qua muziek. Zangers die de mensen meenemen in de samenzang. 

De drijvende kracht achter dit unieke project is André van de Weide, een musicus pur sang. Hij is altijd met muziek bezig en heeft ook een eigen studio.

André heeft mij verschillende keren geholpen met technische dingen in de studio van de Bemoedigingssite, maar nu benaderde hij me met een vraag aan mij. Of ik mee zou willen denken bij de productie van een muziekCD met een missie! Een missie die we samen delen: op een laagdrempelige manier, bemoedigend en stimulerend, mensen vertellen over Jezus, het Licht van de wereld. Het was een sprong in het diepe voor hem en alle andere betrokkenen. 

Ik was erg verbaasd over deze vraag. Hij kwam ook op een moment dat ik niet zat duimen te draaien. Eigenlijk wist ik meteen drie grote redenen om Nee! te zeggen, maar ik zei: Ja!

Ik ben niet echt muzikaal,
ik ben ook ernstig slechthorend, muziek is nog beperkt hoorbaar,
en drie: ik zit midden in een enorme renovatie...

Dan zeg je toch 'nee'... maar ik merkte, ik overwoog het, dat God me iets duidelijk wilde maken. Hij was bij dit project en deze vraag van André betrokken. Geen idee wat ik zou kunnen bijdragen, maar ik zei: Ja! Het eerste is voorbede geworden voor de mensen die hierbij betrokken zijn, meelezen en meeleven met heel het gebeuren, een keertje het eten naar de studio brengen en meedenken achter de schermen. 

Het werden zegenrijke weken en maanden dat we bezig zijn geweest. Het is niet uitputtend voor me geweest, maar het werd soms troostrijk, vreugde, me geestelijk voedend en leidend en soms kon ik ook heerlijk genieten van alle communicatie via de whats-app groepen.

Als God Heer mag zijn over je 'Ja en Nee', dan maak je nog eens wat mee!
Lees verder wat ik in augustus heb geschreven over dit project:

André is een mensenmens en weet mensen met talent te mobiliseren. Vanaf het eerste uur deelt hij zijn NoorderLicht- avontuur met Kelly Elzinga, zij is heel nauw betrokken bij de ontwikkeling van dit hele plan. Bovendien had hij de belangstelling van Ecovata, een bekende christelijke platenmaatschappij. Vanaf het moment dat ik betrokken raakte, ben ik diep onder de indruk geraakt wat geestelijke muziek, tot eer van God, vraagt aan de muzikanten, voor het uitgegeven wordt. Ze hebben werkelijk alles uit de kast getrokken en zich meer dan 100% er voor ingezet iets kostbaars neer te zetten. Muziek, geschreven tot eer van onze God, Heer en maker van ons leven.  


Ik ben zo verbaasd over het feit dat ik als slechthorende en ook niet meer één van de jongsten, gevraagd werd om mee te denken in dit toch wel unieke muziekproject. Liederen voor in kerken en gemeenten. Geen idee welke betekenis ik hierin zou kunnen hebben, maar ik wilde wel open staan en meedoen.

Op een avond gingen we in de keuken alle demo's van de CD beluisteren. Het is zo mooi gecomponeerd, zo melodieus, zo makkelijk en herkenbaar om mee te zingen, tekstueel zo toegankelijk. En die heldere stem van Kelly, ik kon zo goed de tekst volgen. Ik raakte onder de indruk. Want als ik met mijn hoorhandicap al zo snel de melodie en tekst wist te pakken, (vaak een probleem bij me) dan was er toch een grote kans dat deze liederen echte meezingers zouden worden. 

We hebben echte meezingers nodig! Onze klassiekers worden juist daarom altijd zo van harte meegezongen, omdat iedereen ze kent! Het hart gaat zingen als een lied je vertrouwd is. Ik vermoed dat André en Kelly hier een enorme bijdrage gaan leveren aan de christelijke (kerk) muziek! 

Mijn aandeel begon met bidden voor de mensen en hun gezinnen die betrokken waren bij dit project. Zelf probeerde ik ook mee te denken als er soms gezocht werd naar teksten voor een lied, zinnen of soms een laatste rijmwoord. Verder kreeg ik een taak mee te schrijven aan het 24 pagina dikke CD boekje. In de hemel brandt nog licht, werd door er dicht bij te zijn, ook een beetje 'van mij'. Wat kan ik genieten kan van deze troostvolle titel. Daar ligt toch een prachtige bemoediging in en die ga ik vast een keer delen met via de Bemoedigingssite. Ons christelijk geloof in notendop, in welke kerk je ook samenkomt!

Deze muziek komt niet van ver of van overzee, hij komt uit het hart van een Nederlandse kerk en dan ook nog eens uit mijn dorp, uit Roden. Voor de productie is de naam NoorderLicht project in leven geroepen. Zelfs uit het Noorden kan het licht opgaan en gaan branden en mensen verlichten. Het Noorderlicht is een natuurverschijnsel. Juist als het stikdonker is kan de lucht ineens zo prachtig kleuren en oplichten door het Noorderlicht.
Aan de uitvoering van de CD werken naast allerlei Noorderlingen uit André's netwerk ook een tal van bekende zangers en muzikanten mee, zoals Miranda de Vlieger, Elisa Mannah, Martin Brand, Elisa Krijgsman en Frank van Essen en nog anderen.
Geloof me, hier gaan we nog veel meer over horen! 

Ben je een muziekliefhebber, bestel dan nu al de CD in de voorverkoop rechtstreeks bij NoorderLicht. Bij deze productie zijn werkelijk kosten noch moeiten gespaard, het resultaat is verbluffend 'rijk' geworden! Voor Kelly en André een persoonlijke investering. Als je de primeur wilt, steun hen dan door nu al deze CD te bestellen in de voorverkoop. Hij zal in oktober op de markt verschijnen.

In hemel brandt nog licht kost € 16,99  (verzendkosten ca. € 3.00) 

Je vindt alle informatie over het NoorderLicht op: https://noorderlichtproject.nl/

Veel luisterplezier en ontvang Gods zegen hierbij! 

Gerry Op de juiste tijd

25 Oct 2018

Een goed woord op de juiste tijd... De afgelopen twee weken heb ik zelf weer zo ervaren wat dit in de praktijk van alledag betekent. Ook voor mij!

De steungroep vergadering

05 Oct 2018

De Steungroep (waarin bestuur en directe medewerkers zitten) komt morgen weer bij elkaar voor overleg.

Een bijzonder woord van dank

12 Sep 2018

Gerry's moeder heeft ca. 90 kaarten gekregen van mensen die ze haar "hemelse familie" noemt... Ze bedankt hen op haar eigen unieke manier.

Persoonlijk van Gerry

20 Jul 2018

Deze nieuwspagina gebruikt Gerry om je te betrekken bij haar leven en thuissituatie.

Dit jaar komt er geen nabijweekend meer.

13 Jul 2018

Het nabijweekend dat we in september wilden organiseren zal uitgesteld worden. We hopen volgend jaar, "ons plan zij in Gods hand", graag weer twee nabijweekenden te organiseren. Een kleine toelichting lees je hier...

We gaan voor een veilige Bemoedigingssite

08 Jun 2018

De digitale wereld is voor velen ingewikkeld, help anderen (vooral ouderen) als ze ons niet zo goed kunnen vinden. We leggen hier uit hoe je dat kunt doen.

Nabijweekenden 2018

23 Feb 2018

Kom een heerlijk zegenrijk weekend meemaken, samen dicht bij onze Heer!

Stuur eens een e-card naar iemand

26 Jan 2018

Laat je gebruiken als bemoediger van mensen, stuur eens een mooie ecard. Het is een gratis dienst, maar toch zo kostbaar!

Dank voor onze vrijwilligers!

26 Jan 2018

Dank voor de vrijwilligers in Gods Koninkrijk! God roept ook jou, als vrijwilliger voor Hem...

Met Jezus, de Vredevorst

27 Dec 2017

Zonder Vredevorst geen vrede

Gezegende dagen

22 Dec 2017

Wat voor de één de mooiste dagen van het jaar zijn, zijn voor een ander de donkerste dagen. De eenzaamste dagen

Mijn presentje voor jou!

24 Nov 2017

CADEAU TIP! Verras deze dagen eens iemand met een mix setje bemoedigingskaarten! RECHTSTREEKS VERZENDING IS MOGELIJK!

Er kan nog meer bij!

27 Oct 2017

5371 abonnees... Weet je nog van een poosje geleden: We zitten nu op een nieuw record: 5396!

Bedankt!

20 Oct 2017

Steun ons liefdewerk voor de Heer!

Rennen voor vrede en gerechtigheid

13 Oct 2017

Open Doors zet zich in voor onze broers en zussen in gebieden waar de onderlinge vrede en waar gerechtigheid ver te zoeken is...

Terug van vakantie

08 Sep 2017

Terug van vakantie!

Moord en doodslag

18 Aug 2017

Opnieuw worden we opgeschrikt door heftig terreur...

Warm aanbevolen

21 Jul 2017

Voor echtparen: een gouden kans, die je als stel met vier handen tegelijk moet aangrijpen!

Oproepje om mee te denken

21 Jun 2017

Voor het schrijven van een nieuw boekje: Heb je bijzondere dingen van God gezien tijdens het sterven van een geliefde, van iemand dichtbij je; dan wil ik je vragen om dat verhaal voor me op te schrijven...

Facebook beheerder

09 Jun 2017

We zoeken een gemotiveerde facebook-beheerder. Iemand die van harte gelooft in onze missie en God wil dienen, en daarnaast over de nodige talenten en vaardigheden beschikt om dit werk te doen. Wie durft?

Nieuwe kaarten

26 May 2017

Wij houden van bemoedigen in Jezus Naam! Nu in onze webshop 3 prachtige nieuwe kaarten om naar iemand toe te sturen. Doe met ons mee en geef je liefde en aandacht door in de naam van Jezus!

Het 17e nabijweekend

18 May 2017

Dit weekend zullen we ons 17e nabijweekend meemaken. Wat zien we er weer naar uit!

Reacties welkom

05 May 2017

Elke week komen er van die prachtige, ontroerende en vaak bemoedigende reacties terug van onze abonnees. Lees er eens een paar en zie hoe God doorwerkt. Hij bemoedigt mensen!

Ga voor je huwelijk!

28 Apr 2017

Warm aanbevolen: het relatie-weekend van 'beter verbonden'! Samen kijken naar belangrijkste pijlers van je huwelijk. Hoe staan we er vandaag voor als stel?

Boekje Verbonden

07 Apr 2017

Verbonden is een hartelijk pleidooi om onze relaties en verbindingen lief te hebben.

Weer thuis van een korte vakantie

30 Mar 2017

Wim en ik zijn voor 12 dagen in Gambia geweest, een korte vakantie in de zon. Terwijl het hotel baadde in het groen, was de wereld buiten het hotel zo verschrikkelijk anders! En toch... zongen we op zondagmorgen met Gambiaanse christenen samen, dat prachtige lied: tienduizend redenen tot dankbaarheid!

Filmpjes bij de boekjes

09 Mar 2017

Vind nu nog makkelijker de bijpassende filmpjes terug bij een bemoedigingsboekje.

Nieuwe abonnees welkom

27 Jan 2017

Ons werk is gratis, pro Deo! Help jij ons mee nieuwe abonnees te vinden? Ken je mensen die een positief geloofswoord zouden waarderen?

Dichter bij U

09 Dec 2016

Kerstdagen, Oud en nieuw, 2017, roerige tijden en een prachtig lied voor je ziel!

Onze webshop is klaar!

28 Oct 2016

We hebben een webshop! Kom bemoedigend in actie voor anderen en ontvang bemoediging!

Drie nieuwe ecards toegevoegd

22 Oct 2016

We hebben drie nieuwe ecards toegevoegd om te bemoedigen! Bemoedig met ons mee, mensen die in jouw omgeving zijn!

Steungroep vergadering 14 oktober 2016

14 Oct 2016

We waren er allemaal, hoewel dat aanvankelijk er niet bepaald op leek. De Steungroep heeft haar twee jaarlijkse vergadering vandaag weer gehad. En Wieger Sikkema verraste ons tijdens de lunch met zijn aanwezigheid.

We stoppen met de Bemoedigingsapp

07 Oct 2016

Onze website past helemaal op elke computer, laptop, tablet of telefoon; daarom stoppen we met de aparte voorziening voor Iphones, de Bemoedigingsapp.

We hebben iets nieuws om te bemoedigen

08 Sep 2016

Yes! We hebben 9 prachtige e-cards met quote's die je kent van de Bemoedigingssite! We bieden je de mogelijkheid om ze gratis te versturen, zoveel als je wilt.

Bemoedigers zijn ook maar mensen

12 Aug 2016

Bemoedigers zijn ook maar mensen, in de zin van: we maken als bemoedigers grotendeels dezelfde dingen mee als iedereen. Dat betekent dat bemoedigen uit het hart en leven geboren wordt!

Nieuwe abonnees

29 Jul 2016

Ik wist niet goed wat er gebeurde deze week, maar er kwam een stroom van nieuwe abonnees binnen. De reden weet ik niet goed, misschien is er ergens reclame voor ons werk gemaakt. Het maakt niet uit. Mijn blik gaat naar omhoog: Vader, U weet alle dingen! Zegen de mensen die via ons werk bemoediging zoeken! Bemoedig hen Heer!

Opnieuw gaan we samenwerken met TransWorldRadio

29 Jun 2016

Deze week zijn er weer een paar concrete afspraken gemaakt met TransWorldRadio, om het bemoedigen ook via hun radiowerk te verspreiden. Meer weten?

We hebben weer 5000 abonnees

24 Jun 2016

Stuur de nieuwsbrief daar aan anderen, maak mensen er op attent dat ze gratis onze nieuwbrief ontvangen, met elke week een bemoediging in hun mailbox.

Wij bemoedigden met elkaar! (slot actie Athene 17)

15 Jun 2016

We hebben met elkaar iets moois gedaan! Jullie gaven maar liefst € 1905,00 euro rechtstreeks aan Stichting Bootvluchteling, en ik ging 10 dagen de jungle in waar honderdduizenden mensen en kinderen zich moeten zien te redden.

10 dagen blog vanuit Athene

19 May 2016

Volg via onze blog de reis van Gerry naar Athene. Duizenden vluchtelingen in Athene zitten momenteel vast in noodopvang, nu ook overheden niet meer weten, welk perspectief ze kunnen geven op de nood van deze mensen.

Stuur de bemoediging door!

29 Apr 2016

Verdubbel de kracht van de bemoedigingen, door ze door te sturen...

Drieluik over innerlijk herstel

21 Apr 2016

Het is een fantastisch 3-luik. Mijn zus en ik praten heel vaak over deze niet-spectaculaire en toch voor de persoon in kwestie zo spectaculaire bemoeienis van de Vader. Dank daarvoor. (een medewerker)

Wel abonnee, geen nieuwsbrief ontvangen?

25 Mar 2016

Lees wat je zelf kunt doen, als je wel bent ingeschreven, maar je nieuwsbrief niet ontvangt op vrijdagmiddag?

We schakelen over

18 Mar 2016

We schakelen over op een nieuwe voorziening voor onze wekelijkse bemoedigings nieuwsbrief. Schrijf je opnieuw in, als je op vrijdagmiddag geen nieuwsbrief meer ontvangt.

Ik kan de tekstbijlage niet meer vinden?

29 Feb 2016

'Help, wat doe ik verkeerd?' schreef een trouwe abonnee. Ze kon de tekstbijlage niet meer openen. Na een kleine toelichting ontvingen we: 'Eureka! Ik heb hem gevonden.'

Bijna een half miljoen bekeken filmpjes!

16 Feb 2016

We bestaan nu zes jaar! Wat is er veel gezaaid aan bemoedigingen, in de naam en kracht van Jezus Christus. En wat hebben we veel mensen mogen bereiken: 492.754 bekeken filmpjes! Dat is bijna een half miljoen...

Steungroep vergadering

15 Feb 2016

Twee keer per jaar hebben we onze Steungroep vergadering. Een ronde tafel overleg samen met bestuur en Steungroep. Deze keer hebben we dit overleg feestelijk afgesloten met grote dankzegging en verwondering over Gods trouw!

Kijk mee op Family 7

10 Feb 2016

Er is vast op de dag wel een moment dat je met een kopje koffie of thee even je kunt laten bemoedigen: de tijden van het 40 dagen project op Family 7: Rond 7.00 uur, 11.15 uur, 14.55 uur, 18.15 uur en 23.55 uur.

Zendelingen

09 Feb 2016

Onze bemoedigingen gaan de hele wereld over. Dat hoort heel groot, maar dankzij www, het internet, gebeurt dit eigenlijk vanzelf. Wij zetten deze media graag in voor Gods Koninkrijk!

Bemoedigingsdag

07 Nov 2015

Een inspirerende en zeer geslaagde bemoedigingsdag met zo'n 300 mensen! Het was voor onze kleine organisatie met vrijwilligers, een stap in het diepe, maar wat was de dag geslaagd.