foto Adam vraag hulp!

ISBN 90-297-1176-0
160 pagina's
Verzendkosten € 2,00

€ 5,00

Adam vraag hulp!

Gerry Velema

Gerry Velema schreef een boek over de samenwerking van mannen en vrouwen in de gemeente. Wanneer en waar werken mannen en vrouwen gezamenlijk aan het geestelijk onderhoud van de kerk? Is het niet alleen over deze relatie man/vrouw dat de here God heeft gezegd: jullie zullen samen vruchtbaar zijn. Zo intens door Mij gezegend: ga heen en wordt talrijk, vermenigvuldig u! Uit hen beide zullen nieuwe mannen en nieuwe vrouwen voortgebracht worden. 

Adam, vraag hulp is een eigentijdse noodkreet, niet vanwege de plaats van de vrouw in de kerk, maar vanwege de toekomst van man en vrouw in de gemeente van Christus. Want als er niets veranderd zal Jezus straks terugkeren en hebben dan nog niet geleerd om die eerste opdracht van God aan Adam en Eva, concreet handen en voeten te geven? Ook wat betreft ons geestelijke huisgezin, de gemeenschap van gelovigen! De vruchtbare samenwerking van broeders en zusters zou hoog op de agenda moeten staan. Samenwerken in alle geledingen, niets uitgesloten!

Het boekje beschrijft de situatie zoals hij in veel evangelische gemeenten te herkennen is, ook al is dit boekje nu al weer bijna 23 jaar geleden geschreven. Het blijft de moeite waard om je al lezend te verdiepen in deze typisch Nederlands christelijke kijk op de vrouw.   


Andere Boeken

foto Geliefd kind

€ 5,00

Geliefd kind
Gerry Velema

Waar gebeurde getuigenissen van twee ex-prostituees, opgetekend in opdracht van het Scharlaken Koord. Bijzonder geschikt boekje om aan iemand te geven die God niet of nauwelijks kent. Zeer bemoedigend!

foto Verslingerd aan een man

€ 5,00

Verslingerd aan een man
Gerry Velema

Pooiers en loverboys kunnen dit boekje wel verscheuren, maar vrouwen lezen er in hoe ze weerbaarder kunnen worden. Voorkom dat blinde adoratie voor een (foute) man, je uiteindelijk diep ongelukkig maakt. Leest makkelijk, met praktische tips voor vrouwen!

foto Whom to trust?

€ 5,00

Whom to trust?
Gerry Velema

In Nigeria was ze een gewoon arm meisje, ze wilde wat iedereen graag wilde: uit de armoede komen! Het waar gebeurde verhaal van Grace is een waarschuwing. Niet alleen armoede speelt een rol, maar ook occultisme en een dodelijke angst hielden Grace gevangen.

foto Bloedserieus

€ 5,00

Bloedserieus
Gerry Velema

Een spannend verhaal voor kinderen vanaf 9 / 10 jaar over occulte spelletjes. Hoe heb je door dat iets van God is of juist niet van God is? Is toveren hetzelfde als iemand beter maken door voor hem of haar te bidden? Geef kinderen inzicht! Bloedserieus leest als een trein!

foto Sander is bang

€ 5,00

Sander is bang
Gerry Velema

Sander is bang voor de dood. Zijn buurman is dood gegaan. Nu vraagt Sander zich af waar zijn buurman is gebleven? Is hij een sterretje geworden, of een vlinder of engel? Mensen zeggen zoveel. De buurman zei dat hij naar het vaderhuis ging? Zou dat waar zijn? Sander weet niet wat hij zal geloven? Wie heeft er nu gelijk?

foto Onbelemmerd dienstbaar

€ 5,00

Onbelemmerd dienstbaar
Gerry Velema

Nog altijd actueel in de Nederlands kerk: de positie van de vrouw en Gods Woord. Dit is een lees / werkboekje. Bijbelstudie om alleen of samen met anderen te bestuderen. Op grond van welke bijbels fundament kun je als vrouw je gaven dienstbaar en tevens in alle vrijheid in Christus, inzetten. Jezus gaf geen vinger, maar reikte vrouwen zijn hele hand aan!

foto Adam vraag hulp!

€ 5,00

Adam vraag hulp!
Gerry Velema

Adam, vraag hulp is een eigentijdse noodkreet! In dit boekje wordt de positie van de vrouw in de christelijke kerk verkend, zowel in Nederland als in het buitenland. Het pleidooi dat klinkt is een pleidooi voor de unieke samenwerking en aanvulling van mannen en vrouwen op elkaar. Laat dit terug gevonden worden in alle diensten de gemeente, 'het lichaam van Christus' op aarde.